Nočky jsou vlastně knedlíčky, které se podávají jako těstoviny. Mísa nočků může být nabídnuta jako lehké hlavní jídlo posypané sýrem doplněné omáčkou.

Ingredience:
20 g nasekaného mraženého špenátu
224 g sýru ricotta (pokud tento sýr neseženeme, použijeme lučinu nebo osolené žervé)
90 g parmezánu
sůl
pepř
čerstvě namletý muškátový oříšek
1 lehce našlehané vejce
3 polévkové lžíce másla

Postup:
Rozmrazíme špenát a stlačíme ho mezi dvěma talíři, abychom odstranili všechnu tekutinu. Špenát smícháme se sýrem ricotta, s polovinou parmezánu, se solí, pepřem a trochou muškátového oříšku. Postupně přidáváme vejce a dobře mísíme, až hmota drží pohromadě tak, jak ji vytvarujeme.

Pomoučenýma rukama vytvarujeme z hmoty oválné tvary. Na každý noček použijeme asi 1 polévkovou lžíci hmoty.

Po 3-4 kusech vkládáme do mírně vroucí vody a vaříme asi 1-2 minuty, dokud nočky nevyplavou na hladinu.

Nočky z vody vyndáme do máslem vymaštěné zapékací mísy. Uvařené nočky posypeme zbytkem parmezánu a poklademe zbytkem másla. Pak dáme ohřát na 10 minut do trouby a před podáváním opečeme na předehřátém grilu.

Tip: Nejlépe je podávat nočky brzy po uvaření. Pokud je necháte stát přes noc, ztěžknou.