Coffee To Home balíčekKávu mám rád v mnoha podobách. Nejsem žádný ortodoxní milovník kávy, takže stejně jako si dám rád šálek čerstvě umleté kávy, jsem schopný zajít i do řetězců jako je Starbucks nebo Costa Coffee a dát si šálek (vlastně spíš kyblík) kávy tam. A také jsem pohodlný. Kdo z nás není? Proto jsem uvítal možnost otestovat novou službu Coffee To Home. A jaké to bylo?

Ozval se mi totiž jeden ze zakladatelů této brněnské služby Ondra Macků a nabídl mi zaslání testovacího balíčku od Coffee To Home. Protože rád objevuji nové věci, tak slovo dalo slovo a za pár dní jsem si už na poště vyzvedával kávově voňavý balíček.

Než se do něj podíváme, nejprve vám službu Coffee To Home krátce přestavím. Jedná se o službu, která vám každý měsíc zašle balíček s třemi druhy kávy. Vy si navíc můžete vybrat, zda chcete dostávat kávu již namletou a nebo si ji umelete sami. Což je o tom, že některé pražírny mletou kávu nenabízejí a proto se jednotlivé balíčky v rámci měsíce mohou lišit. Pokud ale vlastní mlýnek na kávu, tak se vám otevírá nabídka káv do maxima.

Kávy v balíčcích pocházejí z celého světa. Například v tom mém jsou kávoví vyslanci z Kostariky, Dominikánské republiky a z Malawi. Balení pak není co vytknout – navozuje ten správný kávový dojem :)

Coffee To Home

Hodně dobrý nápad je tzv. degustační karta, kterou dostanete ke každé kávě. Je vidět na fotce tady někdo okolo. Na ní si můžete zaznamenat charakteristiky jednotlivých typů kávy jako jsou aroma, chuť, acidita, tělo a dochuť a to celé pak můžete uzavřít celkovým hodnocením dané kávy. Pokud byste nevěděli, co si představit “pod takým pojmom “tělo kávy”, Kefalín,” tak stačí navštívit blog služby Coffee To Home a tam vám vše pořádně vysvětlí.

Služba pro zákazníky funguje na bázi předplatného a nemáte šanci ovlivnit, co v balíčku dostanete. Ten, kdo odebírá například Brandnooz box, ví, o čem mluvím. Nemožnost ovlivnit skladbu balíčku ale plně kompenzuje to těšení se na překvapení, jaké kávy to vlastně dostanete. Je to v podstatě taková hra a kdo z nás si rád nehraje, ne? :)

Za sebe tuto službu určitě doporučuji. Jako zákazník ocením, že vše funguje jako švýcarské hodinky a mimochodem… říkal jsem vám, že káva od Coffee To Home chutná báječně? ;)