Nová kuchyně

Váš portál do světa gastronomie

Nová kuchyně header image 2

Pečené brambory se šunkou a sýrem

07.05.2015 · Žádný komentář · Recepty

Vůně křupavé šunky a rozpuštěného sýra zvýší celé rodině chuť k jídlu. Výborná chuťovka nebo jako slavnostní příloha.

Ingredience:
8 středně velkých moučných brambor (asi 1,2 kg)

na náplň:
100 g vařené šunky
200 g středně zralé sýra Gouda
1 svazek rané cibulky
1 masité rajče
2 lžíce oleje
sůl
bílý pepř

na omáčku:
300 g jogurtu
1-2 stroužky česneku
1 svazek pažitky

Postup:
Brambory omyjeme a podélně rozpůlíme. Kávovou lžičkou vydlabeme vnitřek tak, že tloušťka stěny je jeden centimetr. Vnitřky nakrájíme na kostičky.

Šunku a sýr jemně pokrájíme. Cibulky očistíme a omyjeme, nakríjíme na drobné kostičky a zelenou část nak olečka. Rajče přelijeme vroucí vodou, stáhneme slupku, vyjmeme jádra a nakrájíme na kostičky. Troubu předehřejeme na 180 °C.

V pánvi rozpálíme olej, přidáme šunku a do křupava osmažíme. Přidáme bramborové kostičky a společně s cibulkou krátce osmažíme. Sundáme z plotny, do náplně přidáme zbylé suroviny a ochutíme.

Brambory dáme na vymaštěný plech a bohatě je vyplníme náplní. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 50 minut, až jsou brambory měkké a náplň zlatavě hnědá.

Do jogurtu přimícháme rozdrcený česnek a jemně nakrájenou pažitku. Osolíme, opepříme a vše přidáme k horkým bramborům.

Tagy:


pošli na vybrali.sme.sk Jaggni to!

   



Chcete ukázat vaše zboží nebo vaši službu návštěvníkům Nové kuchyně? Prohlédněte si nabídku reklamních možností!

Dosud Žádné komentáře

Zatím tu není žádný komentář. Nastartujte diskuzi vyplněním formuláře!

Komentovat

TOPlist