Polévka z červené řepyMám rád polévky a mám rád červenou řepu. Takže asi nikdo nemůže divit, že jsem se pustil do “výroby” polévky z červené řepy. A nebudu šetřit superlativy. Tohle je úžasně skvělá záležitost a červenou řepu vynáší do nadpozemských výšin. Zkuste ji také!

Ingredience:
4 střední červené řepy
2 jablka
2 lžíce rajčatového protlaku
1 cibule
1 lžička mletého koriandru
2 bobkové listy
0,75l zeleninového vývaru
olivový olej
zakysaná smetana
sůl
pepř

Polévka z červené řepy

Postup:
Cibuli nakrájíme na plátky a osmahneme na oleji spolu s koriandrem a bobkovým listem.

Mezitím nakrájíme jablka na kostičky (bez slupky) a spolu s protlakem přidáme do hrnce. Směs krátce osmahneme a zalijeme zeleninovým vývarem.

Po pár minutách přidáme červenou řepu nakrájenou na kostičky a vše necháme zhruba 20 minut vařit na mírném plamenu.

Pak vše rozmixujeme. Nemusíme úplně do hladka, na hrubo také stačí ;) Dochutíme solí a pepřem a podáváme se lžičkou zakysané smetany.