Nová kuchyně

Váš portál do světa gastronomie

Nová kuchyně header image 2

Polévka z červené řepy

15.08.2015 · Žádný komentář · Recepty

Polévka z červené řepyMám rád polévky a mám rád červenou řepu. Takže asi nikdo nemůže divit, že jsem se pustil do „výroby“ polévky z červené řepy. A nebudu šetřit superlativy. Tohle je úžasně skvělá záležitost a červenou řepu vynáší do nadpozemských výšin. Zkuste ji také!

Ingredience:
4 střední červené řepy
2 jablka
2 lžíce rajčatového protlaku
1 cibule
1 lžička mletého koriandru
2 bobkové listy
0,75l zeleninového vývaru
olivový olej
zakysaná smetana
sůl
pepř

Polévka z červené řepy

Postup:
Cibuli nakrájíme na plátky a osmahneme na oleji spolu s koriandrem a bobkovým listem.

Mezitím nakrájíme jablka na kostičky (bez slupky) a spolu s protlakem přidáme do hrnce. Směs krátce osmahneme a zalijeme zeleninovým vývarem.

Po pár minutách přidáme červenou řepu nakrájenou na kostičky a vše necháme zhruba 20 minut vařit na mírném plamenu.

Pak vše rozmixujeme. Nemusíme úplně do hladka, na hrubo také stačí ;) Dochutíme solí a pepřem a podáváme se lžičkou zakysané smetany.

Tagy: ·


pošli na vybrali.sme.sk Jaggni to!

   



Chcete ukázat vaše zboží nebo vaši službu návštěvníkům Nové kuchyně? Prohlédněte si nabídku reklamních možností!

Dosud Žádné komentáře

Zatím tu není žádný komentář. Nastartujte diskuzi vyplněním formuláře!

Komentovat

TOPlist