Čokoládový pudinkRaw strava si získává čím dál větší popularitu. A když se nad tím člověk zamyslí, tak není divu. Jedná se totiž o vaření z čerstvých a tepelně neznehodnocených potravin. Logika tak nějak napovídá, že tohle by mělo být tělu prospěšné. A že se i takto zdravě dá uvařit vybraná lahůdka se můžete přesvědčit například v následujícím receptu na raw čokoládový pudink.

Ingredience:
2 hrnky (cca 500g) dužiny z mladých kokosů, nebo raw kokosové chipsy
1 hrnek mandlového, nebo kešu mléka
1/2 hrnku (cca 150ml) xylitolu
1/2 hrnku (cca 60g) raw kakaového prášku
1/4 hrnku (cca 60ml) kokosového oleje, zahřátého do tekutého stavu
1/2 lžíce (cca 8ml) vanilkového extraktu
špetka soli

Čokoládový pudink

Postup:
Všechny přísady rozmixujte dohladka (alespoň 2 minuty), podle potřeby přidejte mandlové mléko. Krém se musí roztékat, ale nesmí být příliš řídký. Podle chuti můžete přidat kakao či xylitol. Před podávání vychlaďte v lednici (v lednici vydrží cca 4 dny).

P.S. Xylitol je sladidlo získávané převážně z malin, švestek a jahod. Toto sladidlo je stejně sladké jako běžný cukr, má ale o třetinu méně kalorií a lze ho doporučit i diabetikům, neboť jeho metabolická přeměna nevyžaduje inzulín). Uvádí se, že má velmi nízký glykemický index, GI 7. Proto pomáhá udržet nízkou a stabilní hladinu krevního cukru. Významné je, že rovněž neškodí zubům.