Raw sýrový dipTřeba také znáte situaci, kdy vám zazvoní telefon a na druhé konci je kamarád nebo kamarádka, kterou jste dlouho neviděli a zrovna náhodou (nebo “náhodou”? ;)) projíždí vaším městem a chce se vidět. Otázka, kterou si pak často kladu, zní: “Co připravit jako pohoštění?”
Dipy patří mezi časté zachránce v podobných okamžicích. Dnes je tu recept na takový, který se hodí i pro návštěvy, které mají speciální požadavky na jídlo – tedy vegetariány nebo vegany. Ba co víc, tento dip je přímo raw!

Ingredience:
1 hrnek (cca 250g) raw kešu ořechů
1/3 hrnku (cca 50g) nakrájené červené papriky
1/4 hrnku cca 60ml vody (pokud používáte nenamočené kešu 80ml)
citronová šťáva z 1/2 citronu (cca 30ml)
2 lžíce cca 20g lahůdkového droždí
1 stroužek česneku
1/2 lžičky chilli koření
1/2 lžičky kvalitní mořské soli

Raw sýrový dip

Postup:
Připravte si předem: pokud nemáte vysokorychlostní mixér, namočte kešu na 30 minut do odstáté vody. Dejte ale pozor, aby nebyly namočené příliš dlouho.

Všechny přísady rozmixujte v mixéru dohladka, na závěr můžete přidat ještě červenou papriku na kostičky a dokořenit podle chuti.

V lednici vydrží cca 1 týden.