Velikonoční nádivkaVelikonoční svátky mám spojené s několika, řekněme, rituály. Samozřejmě – asi jako každý v téměř ateistické Praze a jejím okolí především s pondělní (leckdy náročnou :)) koledou a se dny volna. Od té doby, co mě začalo zajímat jídlo i jinak než jen coby běžného konuzmenta, tak navíc vnímám Velikonoce i jako gastronomický svátek. A ke každému svátku patří nějaká speciální jídla. Ve spolupráci s Jiřím Konhefrem, gastronomickým garantem a spolumajitelem Food Story, jsme pro vás připravili několik velikonočních receptů. Zde je první z nich – velikonoční nádivka s kopřivami a medvědím česnekem.

Ingredience:
150 g uzeného bůčku
Vývar
Pepř
Bylinková sůl
3 rohlíky
Muškátový oříšek
3 vejce
Strouhanka
Čerstvé kopřivy
Medvědí česnek
Máslo

Velikonoční nádivka

Postup:
Nejdříve nakrájíme na kostičky uzený bůček a rohlíky, které na chvíli namočíme do vývaru. Po chvíli je vyždímáme, promícháme s masem, ochutíme bylinkovou solí a opepříme. Spaříme čerstvé kopřivy. Kopřivy a medvědí česnek nasekáme a přidáme do připravené směsi. Vše důkladně promícháme.

Oddělíme žloutky od bílků. Žloutky vmícháme do směsi. Z bílků ušleháme tuh sníh, který také lehce vmícháme.

Připravíme se pekáč vymazaný máslem a vysypaný strouhankou, do kterého vložíme připravenou nádivku. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 stupňů, dokud nebudeme mít zlatou kůrčičku. Servírujeme jako přílohu k pečenému masu nebo samotné.

SOSO_zelené vejce-sůl_BFF_Tip: Vejce SOSO se středomořskými bylinkami
Dodejte Vašim pokrmům tu pravou chuť bylinek. Použijte sůl s bazalkou, majoránkou, oreganem, rozmarýnem, šalvějí a tymiánem. Ideální na přípravu nádivek a grilovaných masových pokrmů.
Zakoupíte ve Food Story za 299 Kč.


O Food Story:
Jsme česká firma, za vším, co nabízíme, jsou vždy konkrétní lidé, které osobně známe – sýrař, řezník, včelař, vinař, rybář, bylinkář… Nebudete tedy jíst a pít anonymní věci, ale dobré potraviny s jasným rodokmenem.

Určitě se podívejte i na další “potraviny s příběhem“, které vás zaručeně nadchnou. Prohlédnout si je můžete na stránkách internetového obchodu  www.foodstory.cz nebo zajděte do některé ze tří prodejen Food Story v Praze.
Food Story Dlouhá
Dlouhá 14
Praha 1 – Staré Město
Po – So 8:00 – 21:00
Ne 9:00 – 21:00

Food Story Ruzyně
Drnovská 36
Praha 6 – Ruzyně
Po – Ne 10:00 – 20:00

Food Story Kunratice
K Libuši 129/2
Praha 4 – Kunratice
Po – Ne 8:00 – 20:00