Rajská jablíčka jsou jedním z nejzdravějších jídel (mj. pomáhají předcházet potížím s prostatou) a kromě toho skvěle chutnají. Dnes si je upravíme do podoby toskánského salátu.

Ingredience:
20 g sušených hub
500 g rajčat
1 svazek petrželky
2 šalotky
2 stroužky česneku
1 lžíce másla
2 lžíce bylinkového octa
1 lžíce citronové šťávy
sůl
pepř
300 g veky nebo bílého chleba
1 lžíce olivového oleje

Postup:
Houby přelijeme 1/8 l vlažné vody a asi hodinu necháme bobtnat. Poté je slijeme a necháme okapat, vodu zachytíme a houby pokrájíme.

Rajčata omyjeme a nakrájíme na čtvrtky. Petrželku propláchneme pod tekoucí vodou, protřepeme a nasekáme. Oloupané šalotky a česnek najemno nasekáme.

Šalotku podusíme na másle. S polovinou petrželky, houbami a slitou vodou z hub necháme asi 2 min. vařit. Ochutíme octem, citronovou šťávou, solí a pepřem.

Veku nebo bílý chleba nakrájíme na kostičky. V rozpáleném olivovém oleji osmažíme dokřupava. Nakonec vše smícháme s rajčaty, nasekaným česnekem, petrželkou, šalotkou a houbami.