Nová kuchyně

Váš portál do světa gastronomie

Nová kuchyně header image 2

Toskánský salát s rajčaty a chlebem

20.07.2016 · Žádný komentář · Recepty

Rajská jablíčka jsou jedním z nejzdravějších jídel (mj. pomáhají předcházet potížím s prostatou) a kromě toho skvěle chutnají. Dnes si je upravíme do podoby toskánského salátu.

Ingredience:
20 g sušených hub
500 g rajčat
1 svazek petrželky
2 šalotky
2 stroužky česneku
1 lžíce másla
2 lžíce bylinkového octa
1 lžíce citronové šťávy
sůl
pepř
300 g veky nebo bílého chleba
1 lžíce olivového oleje

Postup:
Houby přelijeme 1/8 l vlažné vody a asi hodinu necháme bobtnat. Poté je slijeme a necháme okapat, vodu zachytíme a houby pokrájíme.

Rajčata omyjeme a nakrájíme na čtvrtky. Petrželku propláchneme pod tekoucí vodou, protřepeme a nasekáme. Oloupané šalotky a česnek najemno nasekáme.

Šalotku podusíme na másle. S polovinou petrželky, houbami a slitou vodou z hub necháme asi 2 min. vařit. Ochutíme octem, citronovou šťávou, solí a pepřem.

Veku nebo bílý chleba nakrájíme na kostičky. V rozpáleném olivovém oleji osmažíme dokřupava. Nakonec vše smícháme s rajčaty, nasekaným česnekem, petrželkou, šalotkou a houbami.

Tagy: ··


pošli na vybrali.sme.sk Jaggni to!

   



Chcete ukázat vaše zboží nebo vaši službu návštěvníkům Nové kuchyně? Prohlédněte si nabídku reklamních možností!

Dosud Žádné komentáře

Zatím tu není žádný komentář. Nastartujte diskuzi vyplněním formuláře!

Komentovat

TOPlist