Nová kuchyně

váš portál do světa gastronomie

Nová kuchyně header image 2

Palt

03.02.2017 · Žádný komentář · Recepty

PaltSeverská kuchyně není častým hostem na našich stolech a přitom nabízí spoustu úžasných jídel. Palt je jedním z tnich. Pochází ze Švédska a myslím, že na seznámení se se skandinávskou kuchyní je pro Čechy přímo ideální. V zásadě totiž jde o masové koule, obalené v bramborové placce. To napovídá, že palt je pěkně syté jídlo. A taky chutné!


 Powered by Max Banner Ads 

Ingredience:
2 uvařené brambory, oloupané, propasírované
6 syrových brambor, nastrouhaných
1 lžička soli do těsta
500 ml polohrubé mouky
500 g mletého (nebo nakrájeného na menší kostičky – dle vaší chuti) vepřového masa
sůl
pepř

Palt

Postup:
Smíchejte všechno dohromady, až na maso. Z ochuceného masa udělejte větší koule. Z kousků těsta pak vytvořte placky (namočte si ruce, těsto se na ně pak nebude lepit) a masové koule do nich zabalte. Nezapomeňte vše pořádně stisknout k sobě.

V hrnci přiveďte osolenou vodu do varu, vložit do ní koule a pomalu je vařte asi 50 minut. Doba záleží na velikosti koulí.

Tip: Podávejte s máslem a brusinkovou zavařeninou.

Tagy: ·


pošli na vybrali.sme.sk Jaggni to!

   



Chcete ukázat vaše zboží nebo vaši službu návštěvníkům Nové kuchyně? Prohlédněte si nabídku reklamních možností!

Dosud Žádné komentáře

Zatím tu není žádný komentář. Nastartujte diskuzi vyplněním formuláře!

Komentovat

TOPlist