cibulová slavnostVyrazte s rodinou na “Cibulové slavnosti” a návštěvu zkombinujte s relaxací v termálních lázních Laa jen kousek za hranicemi v regionu Laa a okolí.

Od pátku 18. do neděle 20. srpna se v rakouském lázeňském městečku Laa an der Thaya na česko-rakouských hranicích jen 50 minut jízdy z Brna (dostupné i přímou autobusovou linkou č. 104) a necelé 3 hodiny jízdy z Prahy, koná další ročník vyhlášených “Cibulových slavností” (www.zwiebelfest.at a www.facebook.com/Zwiebelfest-Laa-240134379352919).

Slavnosti nabízejí tradičně bohatý program pro celou rodinu sestávající z různých výstav (např. historických traktorů, regionálních potravin, kočárů), vyhlášeného regionálního občerstvení, ochutnávek a prodeje regionálních produktů, hudebního programu na náměstí a v historickém centru lázeňského městečka Laa, trhů s místními tradičními produkty, programu pro děti (líčení, malování, hry, dětské hřiště s obří skluzavkou, lukostřelba, autodrom a dětský vláček), tanečních vystoupení, horolezecké stěny, prohlídek historické části Laa s průvodcem, nebo autobusových výletů zdarma do vesniček Grossharras nebo Falkenstein s prohlídkou vinných sklepních uliček a výletů taxíkem na rodinná cibulová pole rodiny Eigner s prohlídkou.

cibulová slavnost

Vedle hlavního večerního hudebního programu na náměstí v Laa budou vrcholem oslav, podle kterých také nesou své jméno (Zwiebelfest), sobotní soutěž o nejtěžší cibuli v regionu Laa a okolí (celý region je vedle vína vyhlášen právě pěstováním cibule), která začíná ve 13.30 hodin, soutěž v loupání cibule od 16.00 hodin a v neděli od 15.00 hodin tzv. „Cibulový štafetový běh“. Vstup na Cibulové slavnosti je zdarma. Kompletní program “Cibulových slavností 2017” v češtině najdete ke stažení na adrese: www.zwiebelfest.at popř. telefonicky na + 43 (0) 2522 2501 – 52.

Nabídka termálního lázeňského komplexu Therme Laa je opravdu široká: termální bazény, venkovní vířivka, vodopády, solný venkovní bazén s teplotou 36 °C a podvodní hudbou, velký venkovní bazén s teplotou 22-24°C s podvodními světly, 90m tobogán, zrekonstruovaný a rozšířený saunový svět s plochou 1 500 m2 (borovicová sauna, finská sauna s panoramatickým výhledem, vonná parní lázeň, nově vybudovaný venkovní termální bazén a venkovní ochlazovací bazén, saunové nálevy a procedury se solí, medem, krémem, originální procedura s konopným mlékem, bylinkové sanatorium, aromatická sauna), rodinná textilní sauna „Laaská džungle“, masážní programy, péče o tvář i celé tělo. Dětský svět a dětské bazény s rodinnými lehátky, velké pískoviště se zastíněním, skákací hrad, dětské animátorky, vodní gymnastika, restaurace, louka s pohodlnými lehátky a slunečníky, beach volejbal, stolní tenis, letní bar.

Od konce loňského roku doplňuje nabídku komplexu Therme Laa nově otevřená exkluzivní oáza klidu Silent Spa na celkové ploše 3 600 m?. Centru Silent Spa, skládajícího se ze čtyř elips, dominuje osmihranná věž uprostřed průchozího vodního světa, ve kterém se o výjimečnou atmosféru stará třípatrová kaskádová fontána. Elipsy jsou odlišně vybaveny a nabízejí vedle pohodlných lehátek pro zklidnění a relaxaci také bazén se slanou vodou, solnou prožitkovou místnost, místnosti pro procedury ve dvou (Spa-suiten) a parní lázeň. Prvotřídní saunovací část s výjimečnými nálevovými ceremoniály, tělocvična a také restaurace a bar doplňují tuto jedinečnou stavbu.

Fotografie z předchozích ročníků Cibulových slavností: https://www.facebook.com/pg/Zwiebelfest-Laa-240134379352919/photos/

Další informace na www.landumlaa.at a www.therme-laa.at/cs.