Nová kuchyně

váš portál do světa gastronomie

Nová kuchyně header image 2

Pařížské briošky

08.08.2017 · Žádný komentář · Recepty

Navenek křupavé a uvnitř vlažné, jemné těsto na kterém se roztéká máslo – to je pochoutka ke snídani, která stojí za námahu.


 Powered by Max Banner Ads 

Ingredience:
500 g mouky
30 g droždí
1 lžička cukru
3 lžíce vlažného mléka
200 g másla
4 vejce
1/2 lžičky soli

dále:
máslo do formiček
2 žloutky

Postup:
Do mísy prosijeme mouku a uděláme do ní důlek. Do něj rozdrobíme droždí, přidáme cukr a s trochou mléka a mouky v míse rozmícháme v těstíčko. Přikryjeme čistou utěrkou a necháme asi 15 minut kynout.

Do mouky s připraveným těstíčkem pak přidáme sůl, vejce, rozpuštěné prochladlé máslo a vše smísíme. Těstem hněteme tak dlouho, až se na něm vytvoří bubliny a nelepí se na stěny mísy. Pak je přikryjeme a necháme kynout asi 30 minut.

Z těsta vytvarujeme válec, který příčně nakrájíme na 20 stejných kusů. Ty pak rozdělíme ne díly v poměru 1/3 a 2/3 a vyválíme je holou pomoučněnou dlaní na pomoučněném válu krouživými pohyby na pravidelné koule.

Formičky vymažeme máslem a dáme do nich větší koule. Do jejich středu vymáčkneme prohlubeň, do té posadíme menší koule a lehce je přitiskneme. Pak je necháme 90 minut kynout. Troubu si předehřejeme na 220°C. Briošky potřeme žloutkem a pečeme 15-20 minut v troubě (plyn 4-5, teplota 200°C).

Tagy: ··


pošli na vybrali.sme.sk Jaggni to!

   



Chcete ukázat vaše zboží nebo vaši službu návštěvníkům Nové kuchyně? Prohlédněte si nabídku reklamních možností!

Dosud Žádné komentáře

Zatím tu není žádný komentář. Nastartujte diskuzi vyplněním formuláře!

Komentovat

TOPlist