Nová kuchyně

váš portál do světa gastronomie

Nová kuchyně header image 2

Zapékané makarony se šunkou

12.08.2017 · Žádný komentář · Recepty

Předností tohoto všeobecně oblíbeného jídla je to, že je hodnotné a dá se snadno připravit jako křupavý nákyp.


 Powered by Max Banner Ads 

Ingredience:
300 g makaronů
sůl
100 g vařené šunky nakrájené na kostičky
1 masité rajče
1 svazek bazalky
100 g goudy
pepř
kayenský pepř
3 vejce
125 g smetany
1/8 l mléka
a dále: máslo do formy, 20 g kousků másla

Postup:
Makarony vaříme ve velkém hrnci podle návodu na obalu a v množství osolené vody tak dlouho, až jsou měkké, ne však rozvařené.

Mezitím nakrájíme šunku na malé kousky. Rajčata omyjeme, rozpůlíme je, odstraníme stopky a nakrájíme na kostičky. Potom umyjeme bazalku, necháme ji odkapat, otrháme lístky od stonků a nadrobno je nakrájíme. Sýr nastrouháme.

Makarony slijeme, ochladíme a necháme odkapat. Potom nudle, šunku, rajčatové kostičky a bazalku smícháme v míse a pikantně okořeníme.

Troubu si předehřejeme na 200 °C. Rozkvedláme smetanu, mléko, sýr a vejce a okořeníme pepřem a kayenským pepřem a osolíme.

Formu vymažeme máslem. Vložíme do ní makarony a smícháme je se smetanou a sýrem. Na povrch rozdělíme kousky másla a pečeme v troubě 30 minut (plyn 3-4; teplota 160 °C).

Tip: Chuť gratinovaného povrchu může být různá podle druhu použitého sýru. Rozdrobená gorgonzola je kořeněnější, kostky mozzarelly jsou naproti tomu krémově jemné.

Tagy: ·


pošli na vybrali.sme.sk Jaggni to!

   



Chcete ukázat vaše zboží nebo vaši službu návštěvníkům Nové kuchyně? Prohlédněte si nabídku reklamních možností!

Dosud Žádné komentáře

Zatím tu není žádný komentář. Nastartujte diskuzi vyplněním formuláře!

Komentovat

TOPlist