Nová kuchyně

váš portál do světa gastronomie

Nová kuchyně header image 2

Krůtí prsa s ananasem

14.08.2017 · Žádný komentář · Recepty

Čerstvý zázvor, sójová omáčka a ananas udělají z krůtích prsou vzrušující exotické jídlo!


 Powered by Max Banner Ads 

Ingredience:
500 g krůtích prsou
kus zázvoru velký jako vlašský ořech
1 vrchovatá lžíce škrobové moučky
2 lžíce suchého sherry
2 lžíce sójové omáčky
1/2 lžičky soli a cukru
3 mladé cibulky
1 malý ananas
2 lžíce oleje
1/8 l kuřecího vývaru
1 kapka vinného octa

Postup:
Omyté maso osušíme a nakrájíme na kostky o hraně 2 centimetry. Zázvor oloupeme a jemně nastrouháme. Promícháme potravinový škrob, sherry, sójovou omáčku, zázvor, cukr a špetku soli. Nakrájené maso přidáme ke směsi a přikryté marinujeme jednu hodinu.

Z rané cibule odstraníme zvadlé listy a vyrážející kořínky, cibulky odřízneme a rozčtvrtíme. Světlezelené nadzemní části nakrájíme na kroužky, tmavé části si dáme stranou.

Ananas postavíme a odřízneme celou zelenou část a dole zhruba 2 centimetry silný plát. Slupku okrájíme v širokých pruzích a odstraníme z něj zbylá očka. Pak ho rozčtvrtíme, vyřízneme tvrdý střed a dužinu nakrájíme na kousky.

Na pánvi s nepřilnavým povrchem rozpálíme olej. Čtvrtky a kroužky cibulek prudce osmažíme společně s ananasovými kostkami. Pak je z pánve vybereme. Do pánve vložíme maso s marinádou a za stálého obracení je 5 minut opékáme. Přidáme zpět směs ananasu a cibule. Vše zalijeme vývarem a necháme povařit asi 15 minut.

Dochutíme cukrem, solí a octem. Tmavou část cibule nakrájíme na kostičky, nasypeme ji na hotový pokrm a podáváme s rýží.

Tagy: ·


pošli na vybrali.sme.sk Jaggni to!

   



Chcete ukázat vaše zboží nebo vaši službu návštěvníkům Nové kuchyně? Prohlédněte si nabídku reklamních možností!

Dosud Žádné komentáře

Zatím tu není žádný komentář. Nastartujte diskuzi vyplněním formuláře!

Komentovat

TOPlist