Nová kuchyně

váš portál do světa gastronomie

Nová kuchyně header image 2

Vídeňský skořicový koláč

16.08.2017 · Žádný komentář · Recepty

Ideální slavnostní koláč – je mimořádně chutný svou ořechovou a marcipánovou náplní a dráždí svým rafinovaným tvarem.


 Powered by Max Banner Ads 

Ingredience:
na náplň:
3 lžíce rozinek
3 lžíce rumu
250 g mletých mandlí
50 g cukru
1,5 lžičky skořice
1 lžička mletého kardamonu
1 lžička strouhané citronové kůry
5 lžic smetany
150 g marcipánové hmoty

na těsto:
250 g nízkotučného jogurtu
6 lžic mléka
1 vejce
1/8 l oleje
100 g cukru
1 lžíce vanilkového cukru
špetka soli
425 g polohrubé mouky
1 prášek do pečiva

a dále: máslo a moučkový cukr

Postup:
Rozinky opláchneme v horké vodě a vysušíme v utěrce. Pak je nahrubo nasekáme a polijeme rumem. Smícháme mandle s cukrem, skořicí, kardamonem, citronovou kůrou, rumovými rozinkami a se smetanou. Marcipán nakrájíme na tenké plátky.

Tvaroh mícháme lžící s mlékem, vejcem, olejem, cukrem, vanilkovým cukrem a s práškem do pečiva tak dlouho, až hnětením vypracujeme hladké těsto. Troubu si předehřejeme na 180 °C.

Těsto vyválíme na pomoučněném válu do tvaru obdélníku o rozměrech 25×40 cm. Od delší strany uřízneme pruh a šířce 2 cm. Těsto položíme na vymaštěný plech a poklademe na něj marcipán a mandlovou náplň.

Podélné strany pak přehneme směrem do středu. Uříznutý pruh těsta rozdělíme na čtvrtiny, které položíme příčně přes koláč a pevně je k němu přitiskneme. Dáme do trouby a pečeme 50-60 minut (plyn 2-3; teplota 160 °C) dozlatova. Nakonec koláč posypeme moučkovým cukrem.

Tagy: ···


pošli na vybrali.sme.sk Jaggni to!

   



Chcete ukázat vaše zboží nebo vaši službu návštěvníkům Nové kuchyně? Prohlédněte si nabídku reklamních možností!

Dosud Žádné komentáře

Zatím tu není žádný komentář. Nastartujte diskuzi vyplněním formuláře!

Komentovat

TOPlist