Správně hutná polévka může plně nahradit hlavní jídlo – klasický případem je boršč, recept na nějž si dnes ukážeme.

Ingredience:
400 g hovězího žebra
2 párky
120 g červené řepy
1 cibule
120 g petržele
200 g hlávkového zelí
50 g celeru
50 g mrkve
2 rajčata
máslo a hladká mouka na řídkou jíšku
paprika
cukr
ocet
zakysaná smetana nebo šlehačka

Postup:
Hovězí maso dáme vařit do 1,5 l osolené vody.

Zelí spaříme, řepu nakrájíme na nudličky, pokapeme octem a podusíme na nakrájené cibulce. Zeleninu pokrájíme na nudličky. Vše po půlhodině varu přidáme k masu a vaříme.

Měkké maso z polévky vyjmeme, vykostíme a nakrájíme na malé kousky. Vrátíme zpět do polévky s pokrájenými párky, přidáme světlou jíšku, povaříme, přidáme papriku, podle chuti cukr a ocet.

Podáváme se lžící smetany nebo šlehačky.