Nová kuchyně

váš portál do světa gastronomie

Nová kuchyně header image 2

Boršč po záporožsku

28.08.2017 · Žádný komentář · Recepty

Správně hutná polévka může plně nahradit hlavní jídlo – klasický případem je boršč, recept na nějž si dnes ukážeme.


 Powered by Max Banner Ads 

Ingredience:
400 g hovězího žebra
2 párky
120 g červené řepy
1 cibule
120 g petržele
200 g hlávkového zelí
50 g celeru
50 g mrkve
2 rajčata
máslo a hladká mouka na řídkou jíšku
paprika
cukr
ocet
zakysaná smetana nebo šlehačka

Postup:
Hovězí maso dáme vařit do 1,5 l osolené vody.

Zelí spaříme, řepu nakrájíme na nudličky, pokapeme octem a podusíme na nakrájené cibulce. Zeleninu pokrájíme na nudličky. Vše po půlhodině varu přidáme k masu a vaříme.

Měkké maso z polévky vyjmeme, vykostíme a nakrájíme na malé kousky. Vrátíme zpět do polévky s pokrájenými párky, přidáme světlou jíšku, povaříme, přidáme papriku, podle chuti cukr a ocet.

Podáváme se lžící smetany nebo šlehačky.

Tagy: ··


pošli na vybrali.sme.sk Jaggni to!

   



Chcete ukázat vaše zboží nebo vaši službu návštěvníkům Nové kuchyně? Prohlédněte si nabídku reklamních možností!

Dosud Žádné komentáře

Zatím tu není žádný komentář. Nastartujte diskuzi vyplněním formuláře!

Komentovat

TOPlist