Hutná a chutná polévka z jihu naší republiky, jejímž základem jsou uzený bok a slanina.

brand-468x60-1493717091.jpg

Ingredience:
200 g uzeného boku
60 g slaniny bez kůže
350 g kysaného zelí
400 g brambor
40 g cibule
voda
kmín
sůl

Postup:
Kysané zelí překrájíme, podle potřeby propláchneme a dáme vařit spolu s uzeným bůčkem, kmínem a solí. Cibuli nakrájíme na jemno a osmahneme na rozpuštěné slanině, kterou jsme nakrájeli na kostičky.

Nakrájené brambory uvaříme v osolené vodě, polovinu přidáme k uvařenému zelí s bůčkem a druhou polovinu brambor prolisujeme a zamícháme do polévky, čímž ji zahustíme a podle potřeby ještě přisolíme.

Líbí se vám článek? Podělte se o něj s vašimi přáteli!