Nová kuchyně

váš portál do světa gastronomie

Nová kuchyně header image 2

Šumavská zelnice

20.11.2017 · Žádný komentář · Recepty

Hutná a chutná polévka z jihu naší republiky, jejímž základem jsou uzený bok a slanina.


 Powered by Max Banner Ads 

Ingredience:
200 g uzeného boku
60 g slaniny bez kůže
350 g kysaného zelí
400 g brambor
40 g cibule
voda
kmín
sůl

Postup:
Kysané zelí překrájíme, podle potřeby propláchneme a dáme vařit spolu s uzeným bůčkem, kmínem a solí. Cibuli nakrájíme na jemno a osmahneme na rozpuštěné slanině, kterou jsme nakrájeli na kostičky.

Nakrájené brambory uvaříme v osolené vodě, polovinu přidáme k uvařenému zelí s bůčkem a druhou polovinu brambor prolisujeme a zamícháme do polévky, čímž ji zahustíme a podle potřeby ještě přisolíme.

Tagy: ··


pošli na vybrali.sme.sk Jaggni to!

   



Chcete ukázat vaše zboží nebo vaši službu návštěvníkům Nové kuchyně? Prohlédněte si nabídku reklamních možností!

Dosud Žádné komentáře

Zatím tu není žádný komentář. Nastartujte diskuzi vyplněním formuláře!

Komentovat

TOPlist