Nová kuchyně

Váš portál do světa gastronomie

Nová kuchyně header image 2

Marocké vepřové kotlety s batátovou kaší

13.03.2018 · Žádný komentář · Recepty

Marocké vepřové žebírko s batátovou kaší

Orientální koření umí posunout běžné jídlo do úplně jiných dimenzí, které jsou pro našince stále nové (nebo aspoň ne úplně běžné). I takovou vepřovou kotletu lze díky tomu ochutit naprosto nečekaně. Tento recept na kotlety je mírně do sladka (jak se na arabsko-africkou kuchyni sluší a patří) a batátová kaše k němu perfektně padne.

Ingredience:

  • 4 vepřové kotlety
  • 1 stroužek česneku
  • 4 šálky nakrájených batátů
  • 1/2 šálku opečené a nakrájené červené papriky
  • 1/4 šálku mléka
  • 3/4 lžičky mletého koriandru
  • 3/4 lžičky mletého kmínu
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/8 lžičky skořice
  • 1/8 lžičky nového koření
  • špetka červeného pepře
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 2 lžičky nesolených mandlí
  • 1/4 lžičky cukru
  • 1/4 lžičky mletého černého pepře

Marocké vepřové žebírko s batátovou kaší

Postup:

Batáty vložíme do hrnce, naplníme vodou cca 1 cm nad batáty a přivedeme k varu. Pak stáhneme plamen a mírně vaříme zhruba 15 minut, dokud nejsou batáty měkké. Slijeme a promícháme/umixujeme spolu s mlékem, polovinou koriandru a kmínu, solí, skořicí, novým kořením a červeným pepřem do konzistence kaše.

Nyní uděláme pepřovou omáčku. Dáme dohromady zbývající koriandr a kmín, červené papriky, 2 lžičky oleje, mandle a česnek a mixujeme dokud směs není hladká.

Vepřové kotlety okořeníme solí, cukrem a červeným pepřem. Rozehřejeme pánev a na 1 lžičce olivového oleje kotlety opékáme 3 minuty na každé straně. Nebo dokud nejsou hotovy podle našich vlastních představ ;) Podáváme s kaší z batátů a polité pepřovou omáčkou.

Tagy: ··


pošli na vybrali.sme.sk Jaggni to!

   



Chcete ukázat vaše zboží nebo vaši službu návštěvníkům Nové kuchyně? Prohlédněte si nabídku reklamních možností!

Dosud Žádné komentáře

Zatím tu není žádný komentář. Nastartujte diskuzi vyplněním formuláře!

Komentovat

TOPlist