Nová kuchyně

Váš portál do světa gastronomie

Nová kuchyně header image 2

Chřest s chorizem, vejci a omáčkou allioli z uzené papriky

13.05.2018 · Žádný komentář · Recepty

Chřest s chorizem, vejci a allioli omáčkou z uzené paprikyJedním z nejpopulárnějších druhů jarní zeleniny v našich krajích je chřest. S jeho úpravou je dobré velmi pospíchat, chuť toho čerstvého je totiž omračující. A zvlášť ve srovnání s již trochu unaveným chřestem… Chřest se skvěle doplňuje s vejci v nejrůznějších kombinacích a my si dnes představíme tu s chorizem a omáčkou z uzené papriky.

Ingredience:
300 g chřestu nakrájeného na kousky dlouhé cca 5 cm (nezapomeňte nejprve chřest zbavit jemných vláken ve slupce, nejlépe škrabkou, jinak můžete dostat poměrně hořký výsledek!)
100 g choriza nakrájené na malé kousky
2 vejce
2 střední stroužky česneku, jemné nakrájené
1/2 lžičky balsamikového octa

na omáčku:
1 vejce
1 lžička dijonské hořčice
1 lžička čerstvé citronové šťávy
1 střední stroužek česneku, rozdrcený
1 lžička mleté uzené papriky
3/4 šálku extra panenského olivového oleje
sůl
mletý černý pepř

Chřest s chorizem, vejci a allioli omáčkou z uzené papriky

Postup:
Nejprve připravíme omáčku. Do nádoby, ve které budeme vše mixovat dáme vejce, hořčici, citronovou šťávu, česnek a uzenou papriku. Pomalu přidáme olej a vše opatrně začneme míchat. Měla by nám vzniknout omáčka krémového skupenství. Nakonec přidáme sůl a pepř.

Na pánvi zahřejeme olivový olej. Vložíme chorizo a zhruba 3 minuty mícháme a opékáme. Chorizo by mělo být opečeno do křupava. Vše, včetně oleje, přelijeme do nádoby vedle.

Odebereme 2 lžíce oleje zpět do pánve. Přidáme chřest a zhruba 1 minutu opékáme, dokud chřest nezíská jasnou zelenou barvu. Přidáme česnek a zhruba další minutu opékáme. Česnek mírně zezlátně a chřest mezitím lehce změkne. Ochutíme solí, pepřem, balsamikovým octem. Přendáme na servírovací talíř.

Zbývající olej z nádoby s chorizem dáme do pánve, přidáme vejce, osolíme a opepříme. Opekáme dokud bílek neztuhne a nezačne zlátnout kolem okrajů, zatímco žloutky jsou stále mírně tekuté.

Vejce položíme na chřest, přidáme omáčku a můžeme si pochutnávat ;)
remaining chorizo fat to skillet (there should be about 2 tablespoons

Tagy: ··


pošli na vybrali.sme.sk Jaggni to!

   



Chcete ukázat vaše zboží nebo vaši službu návštěvníkům Nové kuchyně? Prohlédněte si nabídku reklamních možností!

Dosud Žádné komentáře

Zatím tu není žádný komentář. Nastartujte diskuzi vyplněním formuláře!

Komentovat

TOPlist