Nová kuchyně

Váš portál do světa gastronomie

Nová kuchyně header image 2

Oříšková bábovka

05.01.2019 · Žádný komentář · Recepty

Bábovka od babiček.

Ingredience:
5 žloutků
20 dkg cukru krupice
1 vanilkový cukr
1 dcl oleje
25 dkg polohrubé mouky
1/2 prášku do pečiva
1 dcl vody
5 bílků (sníh)
namleté oříšky
citronová kůra

Postup:
Těsto rozšleháme mixérem, až se úplně spojí. Do těsta postupně přidáváme mouku, vodu. Později přidáme 1/2 prášku do pečiva. Úplně nakonec přidáme sníh, který jsme vytvořily z rozšlehaných bílků. Ovoníme citr. kůrou. Řádně mixérem rozmícháme. Přidáme pár lžic jemně namletých oříšků.

Olejem vymažeme formu na bábovku a pak vysypeme strouhankou. Těsto pak rovnoměrně rozlejeme do formy.

Pečeme na 220°C asi 25-30 minut. Špejlí zkoušíme bábovku – když se těsto na špejli nelepí, je upečená. Po upečení bábovku překlopíme na prkýnko. Sundáme opatrně formu. Nakonec pocukrujeme moučkovým cukrem. Necháme chvíli vychladnout a můžeme ochutnat :-)

Tip
Pod formu na bábovku můžeme dát tenký plech, aby bábovka nevytekla na dno trouby, ale jen na plech.

Tagy: ··


pošli na vybrali.sme.sk Jaggni to!

   



Chcete ukázat vaše zboží nebo vaši službu návštěvníkům Nové kuchyně? Prohlédněte si nabídku reklamních možností!

Dosud Žádné komentáře

Zatím tu není žádný komentář. Nastartujte diskuzi vyplněním formuláře!

Komentovat

TOPlist