Na dnešní den tu pro vás máme recept na netradičně připravenou fritovanou rybu s banánem.

brand-468x60-1493717091.jpg

Ingredience:
500 g okouního masa
60 dkg hl. mouky
1/8 l. mléka
4 lžíce oleje
1 malé vejce
sůl
šťáva z jednoho citrónu
2 l. oleje na fritování
4 rajčata
3 lžíce másla
1/2 svazku petržele
4 banány
kari

Postup:
Rybu omyjeme a podélně rozkrojíme. Pokapeme citrónem. Smícháme si vedle mouku, mléko, olej a vejce. Lehce osolíme. Ve fritovacím hrnci rozehřejeme olej na 180 °C. Rybu lehce osolíme, obalíme ve směsi a dozlatova fritujeme.

Rajčata přelijeme horkou vodou a oloupeme. Dáme je do malého hrnce. Osolíme a přidáme 2 lžíce másla. V uzavřeném hrnci ohřejeme.

Posypeme nasekanou petrželí. Banány oloupeme a podélně rozřízneme. Opečeme je na zbylém másle a posypeme kari. Rybu podáváme obloženou banány a rajčaty.

Tip
Jako příloha se hodí vařená rýže.