Dominikánské rumyVe spolupráci s dovozcem těch nejlepších dominikánských rumů, společností Rumako, pro vás v Podnikatelském klubu Empiria 21 připravili degustaci toho nej z karibské rumové nabídky. Náročným a přísným výběrovým procesem prošly jen ty nejvychytanější rumy, jaké lze mezi světovými destiláty dostat. Zapomeňte na Zacapu. Tohle je jiná liga!

Ochutnejte a obohaťte svůj život o dokonalý smyslový zážitek… přeneste se do Karibiku, kde řádí Jack Sparrow a další pirátská cháska… kde je rum víc než životní styl… a kde má v kombinaci se sluncem, mořem, pískem a palmami na svědomí úsměv na tvářích, klid a pohodový životní styl místních obyvatel.

Degustace dominikánských rumů

Jaké rumy na vás čekají?

Během večera ochutnáte vzorky následujících rumů:

  • Cubaney Reserva 8 A?os – Rum zrající více než 8 let v malých dubových soudcích. Vyznačuje se příjemným aroma, které má nádech opáleného dubu, vanilky a pomerančové kůry. Suchý rum kubánského stylu, který je ve svém celku lahodný s dlouhým dozvukem. Barva přípomíná starý bronz. Nejlépe si ho vychutnáte samotný či s kostkou ledu. V dané kategorii „zlatých“ se jedná o jeden z nejlepších rumů na trhu, což dokládá řada významných ocenění.
  • Rum Quorhum – Tyto rumy vás nadchnou plnou, lahodnou chutí s lehkým nádechem medu a karamelu. Barva přechází od tmavě zlaté po mahagonovou. Vůně je intenzivní s tóny dřeva a citrusů. Quorhum ocení milovníci rumů plnější chuti.
  • Oliver’s Exquisito 1995 – Jedná se o lehce nasládlý rum mahagonové barvy s červenými odlesky,který zraje po dobu více jak 12 let. Vůně je příjemná s paletou jemných tónů dubového dřeva, tropického ovoce, květin a čerstvé kávy, které se vzájemně doplňují v dokonalé rovnováze. V chuti jsou znatelné tóny ovoce, květin a na závěr se objevují i tóny hořkých mandlí. Chuť je celkově sladší s lehce štiplavým dozvukem. Neobyčejný charakter rumů řady Exquisito vytváří kombinace vyzrálých rumových bází zrající v sudech z amerického dubu pro zvýraznění jejich síly.
  • Rum Presidente – Řada rumů Presidente vznikla jako pocta samotného Pedra Ramona Lopeze Olivera velké osobnosti kubánských dějin, kterou byl národní hrdina, bojovník za nezávislost Kuby José Martí (José Julián Martí Peréz)…
  • Tesoro 25 A?os – Toto je v rodině Cubaney „velký rum – gran ron“ firmy Oliver & Oliver. Pyšní se atraktivní tmavě třešňovou barvou s rubínovými odlesky. Mimořádný rum „gran reserva“ je poklad plný sil a ovocných vůní s přítomností vanilky, mandlí a starých dubů, čímž je je zesílen jeho vyvážený, avšak velmi mocný buket, který ohlašuje jeho výtečnost. Je to velmi sofistikovaný, lehce lahodný rum, hebký, který dosahuje dokonalé kulatosti co do prvotních i přetrvávajících chutí. Pro naši značku je insignií velkého rumu a pokládáme jej za nejlepší rum na světě. Vychutnejte si jej nejlépe samotný.
  • Elixir 12 a?os – Lahodný rumový likér na bázi ušlechtilého 12letého rumu se vyznačuje tmavě červenou až mahagonovou barvou. Macerované hrozny Pedro Ximénez mu dodávají jedinečnou ovocnou vůni i chuť. Ta je jemná a lahodně sladká, obzvláště vyniká na patře. Nejlépe si jej vychutnáte samotný nebo s kostkou le­du.

 

Ale co vám tady dál o rumech psát… U rumů jednoznačně platí, že ochutnaná platí, takže neváhejte a rezervujte si své místo na degustaci, na kterou budete ještě dlouho vzpomínat!

Večerem bude provázet rumový mág a odborník Filip Jarčič ze společnosti Rumako.

Kdy a kde?

Termín: úterý 30. července 2019 od 17 hodin do 20 hodin
Místo: kavárna Art-n-Coffee, pasáž České národní banky, Na Příkopě 24, Praha 1
Cena: 1490,- Kč vč. DPH
Kapacita: 20 míst

Přihlášky na degustaci najdete dole na stránce https://www.empiria21.cz/degustace-dominikansky-rum-networking/