Ecozone Tablety do myčky ClassicI vy se snažíte chovat k životnímu prostředí šetrně a vyhýbat se zbytečné chemii a to nejen v kuchyni? Připravili jsme pro vás malý výběr osvědčených produktů, které si nás získaly pro svoji netoxicitu a šetrnost k našemu zdraví i domácnosti. Ono je prostě prima, když je nádobí nejen dobře umyté, ale i s pocitem toho, že do odpadu člověk nevypouští chemii a nebo, že si kuchyni uklidí za pomoci účinného přírodního čistícího prostředku. A pro ty, kteří neradi uklízí, máme připravené tipy na první opakovatelně použitelný kelímek na kávu nebo čaj či designově skvostný svačinový box z recyklovaného bambusu.

Ecozone Tablety do myčky Classic – vše v jednom (72 ks)

Ecozone Tablety do myčky ClassicChcete mít nejen čisté nádobí, ale zároveň i pocit, že jste udělali něco dobrého pro životní prostředí? Nám se osvědčili ekologické tablety od značky EcoZone.

EcoZone tablety do myčky Classic odstraní nečistoty, mastnotu i všemožné skvrny a nádobí zanechají dokonale čisté. Dají se skvěle použít i pro krátké mycí programy při nízkých teplotách. Přestože se do myčky vkládají včetně obalu, tak se bezproblémově rozpustí a spolehlivě umyjí všechno nádobí.

Jaké jsou další výhody těchto tablet?

  • Obsahují regenerační sůl, leštidlo, ochranu skla
  • Jsou vhodné i pro septiky a domácí čističky
  • Samozřejmě, že neobsahují fosfáty a podobné mňamky

EcoZone tablety do myčky Classic koupíte zde.

 

 

OnlyEco Čistič kuchyní (500 ml)

OnlyEco čistič kuchyníTaky to u vás po vaření vypadá jako po kuchyňské bitvě? Leckdy to je pak pěkný záhul dát kuchyni do původního stavu.

I na takový těžký úkol už dnes existují přírodní a účinné čistící prostředky.

Jedním z nich je kuchyňský čistič OnlyEco, který je určený pro efektivní a šetrnou údržbu kuchyňského zařízení jako například kuchyňské linky, varné desky, trouby, keramické dlaždice, nerezové a chromované části a další.

Obzvláště dobře si umí poradit s mastnými nečistotami. Only Eco čistič kuchyní neobsahuje žádné chemické látky  a garantuje obsah 99,69 % čistě přírodních složek.

Čistič kuchyní OnlyEco koupíte zde.

 

 

Yellow&Blue Biologický čistič odpadů (500 g)

Yellow&Blue biologický čistič odpadůYellow&Blue Biologický čistič odpadů je účinný přírodní bakteriální čistič odpadního potrubí a sifonů, který můžete používat s klidným svědomím. Bezpečně a rychle vyčistí ucpaný odpad a odstraní pachy v kuchyních a odpadním potrubí. Jeho složení je na bázi biologických enzymů, které rozkládají organické usazeniny v odpadech.

Suché složení čističe je ještě šetrnější k životnímu prostředí, neboť není třeba přepravovat těžkou vodu. Tu si do čističe doma přidáte sami.

Nepoškozuje plast, keramiku, nerez ani chrom. Vhodný i pro domácnosti používající biologické čističky vody a septiky udržované enzymy.

Yellow&Blue Biologický čistič odpadů  je ideální používat pravidelně jako prevence zápachu a zanášení.

Jedno balení obsahuje 20 čistících dávek po 25 gramech.

Co by vás mohlo zaujmout je i fakt, že výrobce Yellow&Blue Biologický čističe odpadů je ryze česká firma Tierra Verde. Jejich produkce sídlí v Brně a podle řady odborníků je nejčistší českou značkou ekodrogerie.

Biologický čistič odpadů Yellow & Blue koupíte zde.

 

 

Opakovaně použitelný kelímek na kávu

Opakovaně použitelný kelímek na kávu i čajrcupPrvní opakovaně použitelný kelímek na kávu vyrobený z recyklovaných jednorázových papírových kelímků je tady! Už nemusíte pracně dumat, do čeho si vezmete kávu na cestu nebo zda kupovat jednorázové kelímky ve vašem oblíbeném Coffee Away obchůdku.

rCUP má obsah 340 ml, neteče, nepálí a udržuje váš nápoj déle teplý nebo studený (u kávy je to více než hodina, u čaje ještě déle). Snadno se otevírá i zavírá jednou rukou a při pití z něj nemusíte srkat jednou malou dírkou.

Tohle z něj dělá našeho velkého oblíbence a průvodce na cestách nejen po městě.

Opakovaně použitelný kelímek na kávu koupíte zde.

 

 

 

Ekobo Bento svačinový box – Královská modř

Ekobo Bento svačinový boxPraktický box na svačinu z recyklovaného bambusu s dvěma samostatnými přihrádkami v japonském stylu. Jeho lehkost a čistý design vás dostane.

A když ne tohle, tak třeba další parametry:

  • Rozměry: 15 x 15 x 6,5 cm
  • Je designově zkrátka naprosto boží – z každého stolu udělá tabuli jako ze žurnálu.
  • Svou lehkostí vás nadchne. Vzhled porcelánu, lehkost papíru.
  • Je nesmírně variabilní – můžete si vytvořit své vlastní originální sety z různých odstínů i kusů.
  • Vypadá nádherně na slavnostní tabuli i na zahradním pikniku.
  • Jedinečně v sobě snoubí dokonalou praktičnost, multifunkčnost a krásný design.
  • Neobsahuje žádné BPA, PVC, ftaláty, olovo, kadmium ani rtuť. Splňuje všechny normy pro styk s potravinami – FDA, LFGB a REACH.
  • Hodí se pro děti i pro dospělé, dovnitř i ven, do tepla i do zimy, dnes, zítra, za pár let…
  • Můžete z něj jíst a pít s naprosto čistým svědomím – jeho výroba je tak udržitelná, jak jen to jde.

Ekobo Bento svačinový box koupíte zde.

 

Další k životní prostředí šetrné čistící prostředky do kuchyně i celé domácnosti najdete na econea.cz.