Nečekaně výtečná variace na italskou klasickou kuchyni!

Ingredience:
400 g krátkých silných těstovin (penne, kolínka, vřetena)
250 g brokolice rozdělené na růžičky
1 oloupaný stroužek česneku
1 velký citron
1/2 lžičky sušeného rozdrceného chili
3 lžíce piniových oříšků
5 lžic extra panenského oleje
3 lžíce nastrouhaného parmazánu
sůl
pepř

Postup:
Těstoviny povařte ve velkém hrnci s osolenou vodou podle pokynů na obalu. Mezitím přiveďte k varu slanou vodu v menším hrnci a čtyři minuty v ní vařte brokolici.

Uvařenou brokolici slijte a vraťte do hrnce. Lehce ji rozmačkejte mačkadlem na brambory, kvedlačkou nebo vidličkou. Přidejte rozdrcený česnek a jemně nastrouhanou citronovu kůru, chilli a piniové oříšky. Citron rozkrojte napůl a dejte stranou.

Těstoviny slijte a vraťte do hrnce. Vmíchejte do nich brokolicové pesto a směs pokapejte šťávou z půlky citronu. Pak těstoviny ještě zalijte olivovým olejem a bohatě osolte a opepřete. Nakonec k nim přidejte nastrouhaný parmazán, všechno dobře promíchejte a podávejte.

Líbí se vám článek? Podělte se o něj s vašimi přáteli!