Kebab je známým produktem jižní – ať už arabské nebo balkánské – kuchyně. Pokud si k němu dopřejete trochu jogurtu, tak získá famózní chuť – stejně jako má ten z dnešního receptu.

Ingredience:
100 g jehněčí kýty
1/2 cibule
1/2 lžíce oleje
sůl
10 g másla
1 rajče
100 g bílého jogurtu
1/4 menšího pórku
1 lžička sekané petrželky

Postup:
Cibuli nakrájejte na velmi jemno a pak ji prolisujte. Smíchejte ji s olejem a osolte.

Maso nakrájejte na kostky a nechte 2 hodiny marinovat v této cibulové marinádě. Pak jej napíchněte na jehly a pečte v troubě asi 30 minut.

Rajče spařte, oloupejte a 3 minuty duste.
\r\nVzniklou rajčatovou omáčku dejte na talíř, na ni položte masové jehly a zalijte jogurtem.

Posypejte nasekanou petrželkou a nakrájeným pórkem.