Drůbeží maso se s houbami “snáší” velice dobře a jazýček jeho chuť jistě ocení. Zvlášť, když mu dopřejeme i trochu toho vinného aroma.

Ingredience:
4 krůtí řízky
olej
200 g žampionů
30 g másla
1 dl bílého vína
hladká mouka
mletý bílý pepř
sůl
citronová šťáva

Postup:
Maso omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme, obalíme v mouce a na rozpáleném oleji opečeme z obou stran. Podlijeme vínem, přiklopíme a ve vyhřáté troubě pečeme 40 minut. Během pečení obracíme a poléváme šťávou.

Žampiony očistíme, nakrájíme na čtvrtky, vložíme na rozehřáté máslo, osolíme, zakápneme citronovou šťávou a několik minut dusíme.

Když je maso měkké, přidáme žampiony a maso necháme zčervenat.

Podáváme s bramborem.