V Mexiku se Tacos nejčastěji připravují s měkkými kukuřičnými tortelinami, které se naplní a přeloží napůl. Křupavé tortilly, které se tak často vidím v tex-mex kuchyni, jsou neobvyklým jevem. Tacos se vždy při jídle drží v ruce.

Ingredience:
450 g roštěnce nakrájeného na kostky
150 g nebo 1 šálek masy hariny
1/2 lžičky soli
1/2 šálku teplé vody
2 lžičky sušeného oregana
1 lžička mletého kmínu
2 lžíce oleje
1 drobně nakrájená cibule
2 drcené stroužky česneku
čerstvý koriandr na ozdobu
kousky hlávkového salátu
plátky limety a klasická rajčatová salsa

Postup:
Maso vložte do kastrolu a zalijte jej vodou. Uveďte do varu, pak snižte teplotu a 1-1,5 hodiny zvolna vařte.

Mezitím udělejte těsto na torltillu. Smíchejte masu harínu a sůl ve velké míse. Přidejte po částech teplou vodu, aby vzniklo vláčné a pevné těsto. Hněťte 3-4 minuty na slavě pomoučněné ploše, pak jej zabalte d o průhledné fólie a nechejte 1 hodinu odpočívat.

Maso položte na prkénko, nechejte je trochu vychladnout, pak je natrhejte na kousky dvěma vidličkami. Maso vložte do mísy. Těsto na tortilly rozdělte na šest stejných kuliček.

Otevřete lis na tortilly a obě strany vyložte fólií. Kuličky vložte do lisu a stlačte je do kruhů 15-20 cm.

Zahřejte pánev, aby byla horká. Každou tortillu 15-20 vteřin opečte po obou stranách, a pak na dalších 15 vteřin na první straně. Tortilly udržujte teplé a měkké v navlhčené utěrce.

K masu přidejte oregano a kmín a dobře zamíchejte. V pánvi zahřejte olej a 3-4 minuty smažte cibuli a česnek, aby změkly. Přidejte kořeněné maso a potřásejte pánví nad plamenem, aby se důkladně prohřálo.

Na tortillu položte kousky hlávkového salátu, navršte trhané maso a salsu, přeložte napůl a podávejte s plátky limety. Ozdobte čerstvým koriandrem.