Hned na úvod přiznáváme – tento španělský recept si získal na naší poslední dovolené velkou oblibu! Je sice krapet časově náročnější, ale výsledek za to opravdu stojí!

brand-468x60-1493717091.jpg

Ingredience:
1/4 kg cizrny
4 brambory
1 řapík celeru
mrkev
česnek
3/4 kg zelí
1/2 kg telecí kýty
1/4 slepice
kousek šunky (špička)
pikantní klobáska
jelítko
kousek slané slaniny
morková kost
nudle

Postup:
Do hrnce s dostatečným množství studené vody dáme telecí kýtu, slaninu, kousek šunky a slepici. Když začne voda vřít, přidáme cizrnu (můžeme použít hrách), kterou jsme na noc namočili do vody. Tři hodiny vaříme na mírném ohni a odstraňujeme tvořící se pěnu. Po hodině přidáme morkovou kost, za další dvě hodiny brambory, mrkev, celer, osolíme a dovaříme.

V dalším hrnci uvaříme nakrouhané zelí společně s klobáskou. Jakmile je zelí uvařené, osmažíme ho v troše oleje s nadrobno nasekaným česnekem a lžičkou mleté papriky.

Vývar přelijeme do další nádoby. Jakmile začne vřít, přidáme nudle a dovaříme.

Servírujeme nejdříve polévku, jako druhý chod cizrnu, brambory a další zeleninu a nakonec masité pokrmy.

Líbí se vám článek? Podělte se o něj s vašimi přáteli!