Grilovací sezona se už asi pomalu blíží ke svému konci, ale to neznamená, že si ji nemůžeme aspoň tady na Mlsounkovi prodloužit, že? A nechat si snad ujít kuře na sherry – to by byla věčná škoda.

Ingredience:
1 kuře
sůl
pepř
1 dl sherry
40 g másla
citron

Postup:
Větší kuře očistěte, rozdělte asi na šest porcí, odstraňte všechny vnitřní kosti, hlavně stehenní a hrudník. Nařízněte v kloubech.

Připravené porce osolte, opepřete, polijte každou asi třemi polévkovými lžícemi sherry a srovnejte na grilovací rošt.

Grilujte šest minut po jedné straně, pak maso obraťte, potřete máslem a znovu grilujte, až je měkké a má zlatohnědou barvu.

Hotové porce podávejte s dušenou rýží, přelité odkapanou šťávou a obložené kolečkem citronu.

Tip:
Lze podávat i s měkkým chlebem.