Tip na rychlou večeři. Za 25 minut máte na stole báječný a lehký salát z krevet a rýže.

brand-468x60-1493717091.jpg

Ingredience:
150 g rýže
1 oloupané a nakrájené rajče
1 velkou cuketu nakrájenou na kostičky
200 g vařených krevet
hrst čerstvých bazalkových lístků nasekaných na větší kousky
1 lžíci citronové šťávy
1 lžíci olivového oleje
hrst natrhaného salátu
sůl
pepř

Postup:
Rýži propláchněte a uvařte obvyklým způsobem v osolené vodě. Pět minut před koncem varu přidejte kousky rajčete a dovařte spolu s rýží – dostane daleko výraznější chuť. Hotovou rýži promíchejte a vsypte do mísy.

Vsypte krevety. Před přidáním mají mít pokojovou teplotu, zmražené můžete krátce povařit. Přidejte cuketu a bazalku. Citronovou šťávu smíchanou s olejem vlijte k zelenině a krevetám. Dobře promíchejte. Ochutnejte a salát případně ještě dochuťte solí a pepřem.

Na talíře rozdělte salátové listy, navršte na ně rýži s krevetami a každou porci ještě zakápněte olejem a citronovou šťávou.

Líbí se vám článek? Podělte se o něj s vašimi přáteli!