Bulgur je velmi oblíbený především v arabských zemí a to pro svou jednoduchou a rychlou přípravu, oříškovou chuť, lehkou stravitelnost a nutričně příznivé složení.

Ingredience:
3/4 hrnku bulguru
150 g čerstvé petrželky
30 g čerstvé pažitky
1,5 hrnku čerstvé bazalky
1/2 hrnku lístků máty
4 rajčata
1 salátová okurka
1 zelená paprika
1 cibule
2 prolisované stroužky česneku
1/4 hrnku citronové šťávy
3 lžíce olivového oleje
sůl
pepř

Postup:
Bulgur dáme do větší salátové mísy a zalijeme 3/4 hrnkem vroucí vody. Necháme asi 10 minut stát než se spaří a vsaje vodu.

Nadrobno nakrájíme petrželku, pažitku, bazalku, mátu, rajčata, okurku, papriku a cibuli a smícháme s bulgurem.

Přidáme česnek, citronovou šťávu, olej, sůl a pepř a důkladně promícháme.

Před podáváním necháme směs dvě hodiny odležet v ledničce.

Tip: Můžeme podávat na salátových listech ozdobených černými olivami a kolečky citronu.