Houbařská sezona je v plném proudu, houby rostou a tak je nezbývá, než buď usušit nebo ihned spotřebovat. Čerstvě nasbírané se skvěle hodí i do této polévky, které vás po návratu z lesa může příjemně zahřát.

brand-468x60-1493717091.jpg

Ingredience:
3/4 kg vykuchaných ryb i s jikrami nebo mlíčím
300 g čerstvých hub (žampionů)
1 pórek
3 cibule
3 zelené papriky
1 lžíce mleté sladké papriky
mletý pepř
zelená petržel
citronová šťáva

Postup:
Ryby nakrájíme na větší kousky, zalijeme asi 2 l vody, osolíme a na mírném ohni uvaříme do měkka.

Rybí vývar přecedíme, z masa vyjmeme kosti a dáme stranou.

Do vývaru přidáme nakrájené houby, pórek, cibuli a papriku. Povaříme, podle chuti okořeníme, zakapeme citronovou šťávou a přidáme rybí maso.

Prohřejeme a posypeme nasekanou petrželkou.