Kuřecí maso na sladko – tomu se říká pochoutka. A navíc – za dvacet minut máte hotovo!

Ingredience:
2 pastiňáky
2 lžíce citronové šťávy
200 g kuřecích prsíček
1 lžíce slunečnicového oleje
sůl
mletý bílý pepř
1 lžíce rozinek
1 lžíce medu
1/2 hlávky římského salátu
2 lžíce octa balsamica

Postup:
Pastiňák oloupeme a pokapeme citronovou šťávou. Kuřecí prsíčka smažíme na rozpáleném oleji asi 10 minut, osolíme, opepříme.
Pastiňák necháme dusit ve zbylém oleji, přidáme rozinky a med. Zalijeme 4 lžícemi vody a okořeníme. Dusíme pod pokličkou asi 7 minut. Salát omyjeme a nakrájíme na kousky.
Kuřecí prsíčka, pastiňák a salát položíme na talíř a zalijeme olejem a octem.

Líbí se vám článek? Podělte se o něj s vašimi přáteli!