Lunchtime.czServery s nabídkou obědových menu nejsou už ani u nás výjimkou a těší se velké popularitě. To je příklad třeba stránek Lunchtime.cz. A zrovna tyto stránky se mohou pochlubit nejširší nabídkou – přes 1000 podniků a 5000 obědových menu denně je už pořádná porce!

O co vlastně na stránkách s obědovým menu jde? Představte si, že chodíte do práce a přes poledne byste rádi zašli na něco dobrého. Sice máte za rohem restauraci, kam většinou s kolegy chodíte, ale třeba si chcete zrovna dnes dát něco jiného než to, co tam stále vaří. A tak zaskočíte na stránky Lunchtime.cz, zadáte ulici nebo čtvrť, kde pracujete a dostanete nabídku restaurcí z nejbližšího okolí včetně jejich obědového menu. Vyberete, pošlete přímo ze stránek pozvánku na oběd kolegům a vyrazíte. Jednoduché, co?

Lunchtime.cz zatím svojí nabídkou pokrývá města jako Praha, Brno, Ostrava, Český Těšín, Karviná, Nový Jičín, Havířov, Frýdek-Místek a Třinec. Nová místa ale pravidelně přibývají a časem se jistě dostane na všechna větší města.

Lunchtime.cz

Když už najdete restaurace ze svého okolí, tak se vám nabídne příjemná funkce, abyste se nemuseli dívat na stránky každý den. A tou je – odběr denních menu restaurací z vašeho okolí (zatím funguje jako nejmenší možná jednotka městská čtvrť, alespoň v Praze) mailem. Abych nezapoměl, musíte se zaregistrovat, aby systém věděl, kam nabídku posílat ;)

Po registraci můžete také přidávat podniky mezi své oblíbené a udělat si z nich vlastní www stránku se vždy čerstvou nabídkou menu. Což je velmi dobré rozšíření funkčnosti zmíněné v předchozím odstavci – vyberete si totiž jen ty podniky, co vám vyhovují.

Lunchtime.cz

Samozřejmostí je odběr menu přes RSS, velmi podrobné vyhledávání v restauračních zařízeních z katalogu Lunchtime.cz nebo anglická mutace stránek pro cizozemce.

Co ale dělat, když prostě máte svoji srdcovou restauraci, na kterou nedáte dopustit a ona dosud není v nabídce Lunchtime.cz? Stačí zajít na tuto stránku http://blog.lunchtime.cz/obed-zdarma, vytisknout si leták, nechat si ho orazítkovat ve “vaší” restauraci a poslat ho na emailovou adresu uvedenou na zmíněné stránce. Obratem od provozovatelů Lunchtime.cz získáte poukázku na útratu v pražské Solidní nejistotě a nebo v brněnském Café 04.

Takže… Už máte vybráno kam dnes na oběd?