Váš portál do světa gastronomie

Ochutnejte klokaní maso

101 receptů z klokaního masaUž jste jedli klokana? Někomu může připadat zrůdné zakousnout se do steaku z toho krásného zvířátka s kapsou na břiše. U protinožců se však klokaní maso konzumuje zcela běžně a v posledních letech se tito vačnatci objevují nezřídka i na českém talíři.

Jak hlásá internetová stránka www.australskeprodukty.cz, klokaní maso je šťavnaté, mnohostranně použitelné, má nízký obsah tuku a cholesterolu a vysoký obsah proteinů a minerálů. Svou vůní a chutí připomíná toto červené maso srnčí zvěřinu, ale křehkostí a již zmíněnou šťavnatostí je zcela odlišné.

101 receptů z klokaního masaJeho konzumace doporučují lékaři především v případech nízkotučných diet pro lidi s nadváhou, vysokým obsahem cholesterolu v krvi, s vyšším krevním tlakem nebo žlučníkovými obtížemi. Vhodné je i pro diabetiky či sportovce.

Klokaní maso se k nám dováží z Austrálie hluboce zmražené ve vakuovém balení. Klokani, jejichž maso je určeno ke konzumaci, žijí až do doby jejich odlovení ve svém přirozeném prostředí a odlov pak provádí speciálně vyškolení lovci, čímž je zaručeno etické zacházení s klokany a zamezení trápení zvířat. Navíc na lov zvířat existují přísné kvóty stanovené australskou vládou.

Kdybyste nevěděli, co se z takového klokana dá uvařit, pořiďte si kuchařku zpěvačky Evy Pilarové. V její knížce 101 receptů z klokaního masa najdete řadu rozličných pokrmů, třeba i klokano-knedlo-zelo nebo klokaní svíčkovou. Recepty jsou i na výše zmíněných stránkách včetně ceníku, za kolik si klokaní flákotu pořídit. Dobrou chuť;-)

1 komentář

  1. Petr

    TAKOVÉ MASO BYCH NIKDY NEJEDL, JE MI NA BLITÍ Z LIDÍ CO BY JEN ŽRALI MASO.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

© 2024 Nová kuchyně

Šablonu vytvořil Anders NorenNahoru ↑