Váš portál do světa gastronomie

Brunch a bufet – snídaně, svačinky a malé obědy nejen pro hosty

Brunch a bufet - Snídaně, svačinky a malé obědy nejen pro hostyChystáte párty nebo očekáváte běžnou návštěvu? Každému z nás se v té chvíli honí hlavou myšlenky na to, co zajímavého a přitom chutného hostům nabídnout k zakousnutí. Právě pro takové chvíle se může hodit kuchařka s názvem “Brunch a bufet – snídaně, svačinky a malé obědy nejen pro hosty”. Pojďme do ní společně nahlédnout.

Je to radost držet v ruce kuchařku, která vás navnadí na všechna ta skvělá jídla, co obsahuje. Nejen na to je sníst, ale i vytvořit. Přesně to se mi stalo s touto knihou.

Jedná se o předklad z německého originálu Brunch&Büfett autorky Tanji Dusy. I když jsou české kuchařky z poslední doby na stále vyšší úrovni, z této je cítit ten zahraniční šmrnc. A samozřejmě láska k vaření i jídlu ;) Ale to je nutnost pro dobrou kuchařku.

Kniha začíná teoretickou přípravou. Tedy vysvětlením pojmu brunch (složenina z anglických slov breakfest a lunch – pokud nevíte, co znamenají, ponechám vás vašim schopnostem hledat ve slovníku ;)), tím, co je potřeba k pořádnému brunchi nebo bufetu a nezapomíná se ani na připomenutí nutnosti lákavé úpravy jídla.

A pak už hurá vařit!

Brunch a bufet - Snídaně, svačinky a malé obědy nejen pro hosty

Brunch a bufet - Snídaně, svačinky a malé obědy nejen pro hosty

Brunch a bufet - Snídaně, svačinky a malé obědy nejen pro hosty

Kniha je rozdělaná do tří oddílů: sváteční snídaně, dokonale sestavený domácí brunch a sestavujeme bufet.

Na stránkách knihy pak najdete recepty na takové lahůdky jako je například pomerančové máslo, tvaroh se šunkou a bylinkami, plněné lososové kuličky, rohlíky plněné šunkou, vepřovou panenku v listovém těstě, ostré kuřecí paličky, papáju s hovězím masem… No, v podstatě bych mohl vyjmenovat všechny recepty, kterých je v knize cca 150.

Na závěr knihy pak ještě dostanete inspiraci na sestavení “jídelního lístku” pro brunch nebo bufet ve formě čtyřech doporučených seznamů jídel. Ale samozřejmě, že vaší invenci se meze nekladou. Tato kniha ji jistě podpoří a rozvine.

Takže, kdy si pozvete první hosty?

Brunch a bufet – Snídaně, svačinky a malé obědy nejen pro hosty
Nakladatel: Ikar
Počet stran: 128
Vazba: Vázaná
Formát, hmotnost: 170×206 mm, 390 g
Rok vydání: 2009
Běžná cena: 199,- Kč (na Knižním webu za 189,- Kč, klubová cena dokonce jen 179,- Kč)

1 komentář

  1. Zuzka

    To nevypadá špatně. Ráda vařím rychlá a přitom zajímavá jídla. Asi si ji koupím – nebu řeknu manželovi o dárek :-)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

© 2024 Nová kuchyně

Šablonu vytvořil Anders NorenNahoru ↑