Doufám, že jste si všimli, že fandím různým farmářským trhům, přímému nakupování od pěstitelů a vůbec takové té obrodě, co se v této oblasti v posledních měsících děje. Věřím, že podobně jste na tom i vy. A když se člověk městský na nějakou tu farmu třeba i dostane, tak se hned může dozvědět něco zajímavého o způsobu výroby třeba toho kozího sýra, co má tak rád. Nemluvě o tom, jak prospěje taková návštěva farmy dětem, které třeba poprvé uvidí některá zvířata tak zblízka. Jedna z ekologicky hospodařících farem se příští sobotu otevře všem návštěvníkům. Vzhůru tedy na den otevřených dveří do Držovic!

Brána farmy se otevře 14. května 2011 v 10 hodin a až do 17 hodin téhož dne si budete moci užívat z následujícího programu:
– každou celou hodinu se konají exkurze po farmě. Poslední startuje v 16 hodin
– v 11 a 14 hodin budou workshopy výroby sýrů
– bude probíhat minifarmářsý trh, kde si budete moci zakoupit pralinky od Lucie Glaister, pečivo od Patrika, zeleninu z Camphillu a další produkty od jiných farmářů dle nabídky
– samozřejmě, že si budete moci koupit sýry ze široké nabídky
– připraven bude i program pro děti, například malování na obličej, kozí pohádka a další překvapení

Vstupné je 30,- Kč pro dospělé, děti mají vstup zdarma.

Celý program Dne otevřených dvěří si můžete prohlédnout na stránkách farmy Držovice.

A kde Držovice najdete? Jsou nedaleko města Úštěk v okresu Litoměřice. Pokud dáváte přednost zobrazení v mapě, pak se podívejte sem.

Mimochodem – sýry z této farmy kupuji na trhu v Klánovicích a opravdu stojí za to. Však jsem o tom psal i v receptu Svěží tuňákový salát s kozím sýrem!