VánocePřed námi je poslední adventní víkend a to už byste snad všichni (kromě mě) měli mít nakoupené vánoční dárky. A nebo aspoň vymyšlený seznam. Ať chceme a nebo nechceme, tak kromě vánočního stromku s Vánoci také souvisí vaření a, pochopitelně, kuchyně – vždyť kde se připravují ty báječné pochoutky, které pak najdeme na stole? Díky tomu jsou oblíbené i vánoční dárky s kuchyňskou tématikou. Pojďme se spolu podívat na vybrané zboží, které se vám může hodit jako vánoční dárek. Jen musíte objednávat rychle, ať Ježíšek stihne dárky doručit včas!

Pánev z ušlechtilé oceliDo kuchyně se vždy hodí pánvičky. V nabídce Tchibo jsou aktuálně profesionální pánve z ušlechtilé oceli o průměrech 20, 24 a 28 cm, které se skvěle hodí na prudkou přípravu pokrmů – například steaků. Jejich ceny začínají na 549,- Kč.

Pekáč z litého hliníkuNebo byste spíš dali přednost pekáči z litého hliníku? Má kvalitní nepřilnavou vrstvu, která zabraňuje připékání a přichycování pokrmů, je velmi odolná a má dlouhou životnost. Pekáč je vhodný do trouby i na sporák. Má pokličku s integrovanou grilovací deskou, kruhové drážky na pokličce a dnu pekáče – ty zajišťují optimální přijímání a rozvádění tepla díky dobrému kontaktu s varnou deskou. Lze ho mýt v myčce. Pekáč má objem 6,5 litru a pořídíte ho za 1490,- Kč.

Elektrický univerzální kráječElektrický univerzální kráječ umožňuje snadné a přesné krájení chleba, sýra, uzeniny apod. Disponuje vysoce kvalitním ozubeným nožem s leštěným ostřím a energeticky nenáročným motorem s výkonem 65 W. Umožňuje plynulé nastavení tloušťky řezu do cca 23 mm a má bezpečnostní spínač pro momentový a trvalý provoz. Elektrický univerzální kráječ se dodává včetně krytu nože, tácku na nakrájené potraviny a přihrádky na kabel. Celokovové provedení. Cena je 2990,- Kč.

Keramický nůžUž máte doma keramický nůž? Tchibo je nabízí v délkách od 18 do 25 cm, přičemž ceny začínají od 249,- Kč.

Silikonová pečící podložkaHitem poslední doby jsou silikonové pečící podložky. Mají nepřilnavou vrchní stranu a neklouzavou spodní stranu. jsou ideální jako pracovní podložka k vyválení těsta – pracovní plocha zůstane čistá. Podložku nemusíte mastit ani poprašovat moukou. Silikonovou pečící podložku lze používat i místo pečicího papíru: vhodná je do trouby např. při pečení pizzy, baget, keksů, ale také jako vložka do dortových forem. Užitečnou silikonovou pečící podložku pořídíte za 249,- Kč.

Pokud jste si nevybrali z této přehlídky, tak se podívejte třeba do prověřených a spolehlivých internetových obchodů Tchibo nebo Eproton – jistě si vyberete!