Ani v zimním období by se nemělo zapomínat na dostatečný přísun vitamínů. Sekaný salát s vinným octem by proto mohl být vítaným návštěvníkem na vašem stole.

Ingredience:
Na zálivku:
dvě lžíce vinného octa
čtvrt šálku panenského olivového oleje
čerstvě namletý černý pepř
čtvrt lžičky soli
čtvrt lžičky papriky
lžičku medu

Na salát:
kus hlávkového salátu
kus čínského zelí
dvě rajčata
žlutou papriku
červenou papriku
stroužek česneku
dva šálky osmažených kostiček housky

Postup:
Všechny přísady na zálivku smíchejte a nechte asi deset minut chladit v lednici. Mísu na salát zevnitř potřete rozmačkaným stroužkem česneku. Nadrobno nasekejte salát a zelí, ostatní zeleninu nakrájejte na malé kousky. Nasypte do mísy, polijte zálivkou, navrch přidejte osmaženou housku a vesele podávejte.