Rýžovo-zeleninovo-párková pochoutka jambalaya přinese trochu osvěžení na klasický český stůl. A rozhodně stojí za to ji vyzkoušet! Určitě totiž nezůstanete jen u jednoho testu.

Ingredience:
50 g rýže
400 g párků
1 velká cibule
1 hlavička česneku
6 rajčat
1-2 pálivé papriky
2-4 zelené papriky
sůl
pepř
1 lžička sladké papriky
1 lžička oregana
petrželka
3 lžíce oleje nebo másla
50 g strouhaného sýra

Postup:
Rýži uvaříme. Mezitím na oleji zpěníme pokrájenou cibuli a česnek, přidáme pokrájené papriky, rajčata, pálivou papriku podusíme.

Pokrájené párky opečeme na lžíci oleje s pepřem, paprikou a oreganem, přidáme podušenou zeleninu, petrželku, dochutíme solí a směsí přelijeme uvařenou teplou rýži.