Pražskou Kampu již pošesté obsadí milovníci nakládaného hermelínu. V úterý 19. června se po roce opět odehraje soutěžní klání s názvem Velká sýrová nakládačka. Soutěžit se bude znovu v kategoriích nejvzhlednější a nejchutnější hermelín. Oblíbená akce se tradičně bude konat na zahradě KC Kampa.

Velká sýrová nakládačkaStejně jako vloni přijaly organizátorky patnáct přihlášek do soutěže nakládaných hermelínů. „Vedle titulů nejvzhlednější a nejchutnější udělíme letos ještě jednu cenu pro absolutního vítěze, který získá v součtu obou kategorií nejvíce bodů,“ uvedla jedna ze zakladatelek Velké sýrové nakládačky Iva Bartošová. Absolutní vítěz si z Nakládačky odnese půlroční předplatné Hospodářských novin.

O cenách bude rozhodovat odborná  porota složená z odborníků na slovo vzatých. Zasedne v ní generální ředitel Povltavských mlékáren Miroslav Bulín, Ladislav Stuparič z kulinářského ateliéru Culinari, který získal titul Kuchař roku 1995, Kateřina Saparová, vítězka minulého ročníku, a Petra Pospěchová, novinářka Hospodářských novin, která se dlouhodobě věnuje tématu jídla a stravování. Odborným garantem kategorie nejvzhlednější pak bude Michal Froněk ze studia Olgoj Chorchoj.

Velká sýrová nakládačkaNávštěvníci mají možnost vyhrát v nakládačkové tombole členství v  laické  porotě a ochutnat tak všechny soutěžní kousky. Ostatní se budou moci občerstvit hermelíny naloženými dle vítězných receptů z minulých let, hermelíny na grilu a dalšími lahůdkami. Sýrový večer hudebně podbarví DJ  David Štěrbáček z Radia 1.

Soutěž se letos ponese v duchu sloganu „V jednotě  je  sýra!  Nakládejte  s přáteli.“ „Inspirovaly nás týmy, které soutěžily v minulých letech. Letos se přihlásil například tým z boxerské školy Palaestra, tým ekonomek ze společnosti Člověk v tísni či skupina recenzentů z food průvodce Scuk.cz,“ uvedla organizátorka akce Kateřina Suchá. Vedle sýrového programu se návštěvníci budou moci zabavit například v tetovacím saloně Lampijón, u prodejních stánků si požvýkat CharityGums či se nechat zvěčnit v Pepově fotokoutku.

Více informací najdete na www.syrovanakladacka.cz

Kontakt: Iva Bartošová, 777 787 977 Kateřina Suchá, 777 787 911, email: syrova.nakladacka@centrum.cz

Velká sýrová nakládačka