Život je hostinaJe potřeba představovat Nigellu Lawson? Britskou kuchařskou super celebritu, které v ženském provedení nemá za kanálem La Manche konkurenci? Pokud byste snad patřili mezi ty, kteří o ní nikdy neslyšeli, pak vězte, že právě máte co do činění s někým, kdo umí jídlo a lásku k jídlu a vaření prodat s takovou energií, požitkářstvím a spikleneckým labužnictvím jako nikdo jiný. I proto se Nigelle Lawson přezdívá královna food porna. Před několika dny přišla na český knižní trh její nová, v pořadí třetí česky vydaná kuchařka, nazvaná Život je hostina.

Titul knihy svádí k pomyšlení na to, že Nigella se v kuchařce věnuje svátečním jídlům. A kdo si to myslí, tak má pravdu. Ostatně, jednou z funkcí jídla je něco oslavit. Samozřejmě, že ve společnosti blízkých lidí, přátel, příbuzných. Dopřát si při té oslavě něco výjimečného a výjimečně dobrého.

A právě tato myšlenka je hlavní ideou knihy Život je hostina.

Život je hostina

Nigella nám představí recepty používané při nejrůznějších oslavách po celém světě. Takže budete moci ochutnat například speciality podávané na gruzínských nebo benátských hostinách, při oslavě chanuky nebo pesachu, sváítku Ídu el-fitr, halloweenu a dalších.

Život je hostina

Nechybí ani recepty vhodné pro snídaně, půlnoční hody nebo čas párty. Klasikou jsou recepty určené pro Velikonoce, Valentýna, Nový rok  a samozřejmě Vánoce.

Život je hostina

Receptů je v knize požehnaně, však má tenhle macek téměř 1,5 kilogramu a 480 stránek. I to je zárukou toho, že si v knize vyberete ty svá oblíbená jídla, která si zkusíte uvařit pro vaše nejbližší a oslavit tak s nimi život.

Život je hostina je kuchařkou, která je v podstatě takovým kuchařským cestopisem. Navíc protknutá laskavým vyprávěním autorky, ke kterému se prostě budete rádi vracet jako, když čtete pěknou beletrii.

A jedna věc se přímo nabízí… Stejně, jako připravujeme jídlo s láskou pro své bližní, tak i tuto knihu můžeme letos o Vánocích darovat někomu nám blízkému. Věřte mi, že obdarovaný bude mít radost. Velkou.

Život je hostina – Nigella Lawsonová
Nakladatel: Ikar
Počet stran: 480
Vazba: Vázaná
Formát, hmotnost: 178 × 242 mm, 1444 g
Rok vydání: 2012
Běžná cena: 499,- Kč (na bux.cz za 474,- Kč)