Sezona vinobraní je v plném proudu a tak si milovníci vína přijdou každý víkend na své. Tentokrát je ve spolupráci se serverem Gastronaut pozvu na vinobraní do Litoměřich a nebo na Tour de burčák, která si svoji náročností jistě nikterak nezadá se slavnější francouzskou jmenovkyní :) A nebo byste raději někam za jídlem? Zkuste prvorepublikovou kuchyni s festivalem Masarykovo menu!

Masarykovo menu

9. září – 29. září 2013, Praha, Průhonice, Brno, Region Praha, Brno

Vraťte se do časů zlaté éry české gastronomie s festivalem Masarykovo menu! Budete moci ochutnat největší pochoutky z doby první republiky v režii vyhlášených pražských a brněnských šéfkuchařů. O tom, že tehdejší kuchyně nebyla jen o knedlících a svíčkové, vás přesvědčí nabídka takových specialit, jako jsou šneci na různé úpravy, zvěřina, kachní i králičí paštiky, nebo lanýžový chléb.
Více informací najdete na http://www.gastronaut.cz/kalendar-akci/masarykovo-menu-2013-6200.html

Tour de burčák po vinařských stezkách Znojemska

2. ročník seriálu akcí Krajem vína 2013
21. září 2013, Znojmo a okolí, Region Jihomoravský

Poslední díl seriálu turistických akcí na Moravských vinařských stezkách vás zavede do jejich nejzápadnější části. Během výletu zažijete atmosféru začínajícího podzimu a období burčáku přímo mezi vinicemi, objevíte tajemství vinných sklepů, ochutnáte místní speciality a vyhrát můžete i zajímavé ceny. V cíli na vás bude navíc čekat pohodové posezení u burčáku. Akce se můžete účastnit i na kolech, nebo si výlet po krásách podzimu užít s dětmi.
Více informací najdete na http://www.gastronaut.cz/kalendar-akci/krajem-vina-2013-5374.html

Vinobraní Litoměřice

20. září – 21. září 2013, Mírové náměstí, Litoměřice, Region Ústecký

Litoměřické vinobraní – to jsou tradiční oslavy vína a hudby. Kromě skvělého vína si zde užijete také historický kulturní program. Těšit se tak můžete na divadelní vystoupení, večerní průvod rytířů s loučemi, sokolníky, ohňové kejklířské vystoupení, historické dobové tance a mnoho dalšího. Vinobraní je také součástí Ostrovního festivalu, kterého se každoročně účastní přední české kapely.
Více informací najdete na http://www.gastronaut.cz/kalendar-akci/vinobrani-litomerice-5373.html