Čokoládový festival 2014Máte rádi čokoládu a další sladká potěšení? Tak to je tato akce stvořena přímo pro Vás! Od roku 2012, kdy se poprvé konal v Olomouci, jsme Čokoládový festival rozšířili i do dalších velkých měst země sušenek, karamelu, bonbónů, perníku a především čokolády.

Po Liberci, Ostravě, Zlíně a Olomouci, se ročník 2013/2014 tohoto festivalu chystá ještě do Plzně (21.-23.2, OC Olympia Plzeň) a Prahy (28.-30.3, OC Galerie Harfa).

„Cílem festivalu je ukázat, že čokoládová není pouze tabulka, kterou koupíme v supermarketu, ale že existuje spousta dalších čokoládových výrobků, jako jsou čokoládové pralinky, pivo, palačinky nebo vafle s čokoládou anebo například i kosmetika,“ vysvětluje Chris Delattre, zakladatel festivalu a ředitel agentury ChrisFromParis. „Čokoládový festival nám umožňuje představit netradiční druhy čokolád, s vysokým podílem kakaa nebo s různými příchutěmi, například s příchutí chilli, zázvoru a různých druhů ovoce.“

Návštěvníci budou mít možnost nakoupit, ale i ochutnat výrobky vystavujících.

Čokoládový festival je také malým muzeem čokolády. Ve výstavním sále bude k vidění bezmála 600 obalů čokolád z celého světa, které pro účely akce zapůjčil pan Stanislav Kramský. Výstavu pak doplní historické předměty, filmové dokumenty a fotografie, vztahující se k výrobě čokolády, či obrazy malované hořkou, bílou a barevnou čokoládou štětcem a špachtlí na plátno, jež pochází z ateliéru umělce Vladimíra Čecha, přezdívaného „český Picasso“. Vystaveny budou krajiny, portréty známých osobností a zátiší. Tato kolekce čokoládových obrazů má ušlechtilé poslání: rozvíjet tvořivost a fantazii, ničit zábrany a burcovat návštěvníky k pozitivnímu a tvořivému životu. Na výstavě spolupracujeme s pražským muzeem čokolády „Čokoládový dům“.

Čokoládový festival 2014

V neposlední řadě bude moci návštěvník nahlédnout i do tajů čokoládové kuchyně. Organizátoři mají připravenou show nejen šéfkuchařů, ale i gastronomických škol, která bude zaměřena na přípravu jídel s čokoládou. Připravované pokrmy budou v omezeném množství zdarma nabídnuty k ochutnání. Těšit se můžete na krevety s čokoládou, plněnou vepřovou panenku se švestkami přelitou bylinkovou čokoládou s bramborovými placičkami nebo bramborovo-tvarohové noky v pomerančové čokoládě.

Čokoládový festival, to je zábava pro celou rodinu! Pro dětské návštěvníky tu budou připraveny workshopy malování čokoládou a různé soutěže a kvízy zaměřené na proces výroby čokolády. Letos budeme mít také tu čest přivítat karikaturistu jménem Ellof, pocházejícího z Pobřeží Slonoviny, který bude malovat karikatury čokoládou.

A to není vše! Nabídneme i mnoho dalších doprovodných akcí plných překvapení. Bude to zkrátka jedinečné setkání všech milovníků čokolády, které byste si rozhodně neměli nechat ujít!

Zdroj: tisková zpráva