Fantastické dortyNěkomu se to může stát vyjímečně, někdo je tak trochu ztracený případ. Ano, mluvím o nákupu vánočních dárků na poslední chvíli. Od toho roku, kdy jsem ostudně kupoval dárky 24. prosince dopoledne na benzínce se tomu snažím předcházet jejich pořizováním již v průběhu podzimu, ale občas se stane, že něco si “nechám” na dny, kdy předvánoční nákupní horečka vrcholí. Pro ty, kterým se toto letos stalo a mají ve svém okolí někoho, komu udělá radost kniha s recepty, tu mám několik tipů.

Fantastické dorty – Karen Sulivanová

Fantastické dortyNaučíte se, jak používat modelovací hmotu, jako je marcipán, fondán, máslová poleva, temperovaná čokoláda a bílková poleva. Vyzkoušíte si více než 100 dekoračních technik, doplněných tipy profesionálních cukrářů tak, aby každá byla stoprocentně spolehlivá. A dozvíte se naprosto vše o pečení dortů v široké škále vůní, chutí, konzistence, tvarů a velikostí, které vaši rodinu a přátele naprosto uchvátí.

Tak by se dala charakterizovat tato kniha. Pro ty z nás, kteří aspoň jedním okem sledují úžasné dorty v nejrůznějších televizních pořadech, nabízí kniha pohled do “zákulisí” a to, že se konečně dozvíme, jak se to dělá.

Kniha “Fantastické dorty” má 256 stran, vyšla v září letošního roku a běžně ji koupíte za 459,- Kč (v eshopu bux.cz je za 369,- Kč)

 

Chléb – Bernd Armbrust

ChlébIdeální kniha pro ty obdarovávané, kteří již doma mají domácí pekárnu nebo jim ji Ježíšek letos přinese a nebo uvažují o tom, že si budou péci vlastní chleba. Což je mimochodem něco, co velmi doporučuji!

Kniha “Chléb” nabízí 70 receptů na klasické bochníky z nejrůznějších koutů světa, sladké snídaňové chleby nebo na rafinované plněné speciality.

V knize samozřejmě najdete i rady a informace související s pečením chleba a podrobné postupy krok za krokem, které vás dovedou bezpečnou cestou ke křupavému čerstvému bochníku chleba.

A jaké že recepty na domácí pečivo můžete v knize najít? Tak například bramborový chléb, rychlý čtyřzrnný chléb, ciabatta s rajčaty a bazalkou, chléb se třemi druhy sýra, pivní žitné houstičky, stoprocentní žitný chléb, grissini, šťavnatý špaldový chléb, orientální ovocný chléb… No, je jich tam opravdu hodně, co stojí za vyzkoušení a následné ochutnání.

Kniha “Chléb” má 168 stran, vyšla letos v květnu a běžně ji koupíte za 299,- Kč (v eshopu bux.cz je za 282,- Kč)

 

Klobásy, párky a salámy – Nicola Fletcherová

Klobásy, párky a salámyTak, jak byla předchozí kniha určena pro milovníky domácího pečení chleba, tak tato je pro ty, co mají rádi maso, respektive výrobky z masa a chtějí si je doma vyrobit. Čemuž rozumím ještě o něco více než u domácích pekařů, protože mít 100% pod kontrolou to, co si do klobásek dáte, je k nezaplacení.

Kniha “Klobásy, párky a salámy” nabízí více než 40 receptů z celého světa na tyto pochutiny. Dostáváte tak do rukou perfektní návod, jak si vyrobit domácí klobásy, salám, jelita nebo chorizo… To poslední se obzvláště mně hodí :)

Protože jde také o obrazového průvodce, tak se na více než 300 barevných fotografiích dozvíte mnoho informací o masných výrobcích z jednotlivých zemí a jejich regionů.

A definitivně se také dozvíte, jaký je rozdíl mezi mortadelou, jelitem a chipolatou :)

Kniha “Klobásy, párky a salámy” má 224 stran a běžně ji koupíte za 399,- Kč (v eshopu bux.cz je do konce roku za 199,- Kč).

 

Sladký design – Hanka Rawlings

Sladký designSladkým jsem tento přehled začal a sladkým ho také skončím. Respektive knihou o sladkém.

Ve třinácti kapitolách vás kniha seznámí s variacemi základních receptů na korpusy, sušenky, cupcakes, mini dortíky nebo dortová lízátka. Autorka vás naučí používat pomůcky, které vám ušetří mnoho času, seznámí vás s prací s potahovými a modelovacími hmotami, odhalí tajemství práce s čokoládovou i bílkovou polevou, sirupem či krémem.

Dáte sbohem klasickým šlehačkovým dortům a unylým marcipánovým růžičkám. Kniha “Sladký design” vám otevře dveře k profesionálnímu zdobení. Vyrobit dezerty jako z té nejlepší cukrárny pro vás díky názorným fotografiím a podrobným instrukcím bude naprostá hračka!

Se stejnou láskou, s jakou pro vás Hanka knihu připravila, budete moci obdarovat skvostnými sladkostmi vaše nejbližší.

Díky knize “Sladký design” budete již navždy připraveni na takové slavnostní události jako narození miminka, narozeniny nebo oslavy jara.

Kniha “Sladký design” má 256 stran a běžně ji koupíte za 599,- Kč (v eshopu smartpress.cz je za 509,- Kč).

 

Upozornění k nákupu! Jak si asi bolestně uvědomujete, je do Štědrého dne už jen pár dní a tak ani při nejlepší vůli všech zúčastněných stran nebude dobrým nápadem tyto knihy jako vánoční dárky objednávat v eshopech – mohly by dorazit s menším zpožděním. Raději pro ně vyběhněte do nejbližšího knihkupectví.