Festival piva v NeratovicíchV sobotu 10. června se v Neratovicích, v parku za městským kinem, uskuteční přehlídka a s ní spojená ochutnávka piv z produkce zajímavých českých pivovarů. Na premiérovém ročníku Festivalu piva v Neratovicích se představí pivovary Česká Kamenice, Hangár, Chříč, Konrad, Moucha, Zemský akciový, Zichovec a také lokální piva Kaberna a Neratovák. „Návštěvníci festivalu budou moci ochutnat více než dvacet druhů piv rozmanitých druhů a stylů. Na čepu budou jak klasické ležáky plzeňského typu, tak i stále populárnější “ejly”, tedy svrchně kvašená piva typu IPA, či APA,“ říká za organizátory Ondřej Hergesell.

Na chuťové pohárky hostů zaútočí výborné klobásy přímo od řezníka, pečené maso, domácí bramboráky, či nakládaný hermelín. K zakousnutí budou k dispozici výborné preclíky z pekařství Rýdl z Lázní Bělohrad a další delikátní pochutiny. Specialitou, čerstvě upečenou pro návštěvníky neratovického Festivalu piva, bude výborný štrúdl z pravého pivního těsta.

Festival piva v NeratovicíchO hudební doprovod a navození atmosféry příjemné soboty se postará kapela Los Carlos. Pro nejmenší návštěvníky, jež na festival doprovodí své rodiče, bude připraven zábavní koutek s pestrou nabídkou her a tvořivou dílničkou. Hosté se rovněž budou moci nechat zvěčnit od proslaveného karikaturisty Vladimíra Dvořáka. V rámci doprovodného programu také proběhne slavnostní křest knihy “Z hospody na maraton” místního rodáka Aleše Dvořáka. Pro všechny návštěvníky – pro případ deště, či ostrého slunce – budou k dispozici party stany se stoly a lavicemi.

V průběhu celého odpoledne a podvečera, zasvěceného zlatavému moku, budou hosté moci hlasovat o nejchutnější pivo 1. Festivalu piva v Neratovicích. Na závěr programu budou všechny hlasovací lístky slosovány o hodnotné ceny, hlavní odměnou je moderní verze legendárního mobilního telefonu Nokia 3310.

První neratovický Festival piva je pořádán za podpory Města Neratovice, místního Společenského domu a pod záštitou Sdružení přátel piva (SPP).

Vstup na akci je zcela zdarma.

Park, kde se Festival piva uskuteční, leží v centru Neratovic, v těsném sousedství Společenského domu a městského kina. Místo nabízí výbornou dostupnost veřejnou hromadnou dopravou z Prahy, Mělníka, Mladé Boleslavi a dalších měst. Vlakové nádraží (ve vyhledávačích spojení, používejte název „Neratovice“, nikoliv „Neratovice město“) leží od místa festivalu zhruba 250 metrů, z Prahy vyjíždí vlaky do Neratovic každou hodinu (směr Všetaty, resp. Mladá Boleslav), v průběhu odpoledne doplněné o další rychlíkové spoje (směr Turnov, či Tanvald). Pro spojení autobusem lze využít linku č. 348 z Ládví, výstupní zastávka „Neratovice, Dům kultury“ leží pouhých 150 metrů od místa festivalu; případně lze využít linku č. 351 z Letňan, přičemž výstupní zastávka „Neratovice, Náměstí Republiky“ je vzdálena v těsném sousedství parku.

Více informací, včetně seznamu zúčastněných pivovarů, programu festivalu, či možnostech dopravního spojení je k dispozici na stránkách www.pivo-neratovice.cz, či na facebookovém profilu festivalu www.facebook.com/FestivalPivaNeratovice.