Nová kuchyně

Váš portál do světa gastronomie

Nová kuchyně header image 2

Omáčka TABASCO® oslavuje 150 let ochucování jídel a nápojů na celém světě

12.01.2018 · Žádný komentář · Jídlo

tabascoV roce 1868 sklízel Edmund McIlhenny své první papričky tabasco, z nichž vytvořil pikantní omáčku, aby oživil chutě v jídlech pro rodinu a přátele. Vytvoření této jednoduché omáčky nevědomky navždy změnilo způsob, jakým svět jí. Dnes, o 150 let později, stejné látky, které jsou obsaženy v jeho omáčce TABASCO® – paprička tabasko, sůl a ocet – zrají a jsou lahvovány Edmundovou rodinou na ostrově Avery a postup zůstal prakticky nezměněn.

Pečlivá řemeslná výroba a všestrannost omáčky TABASCO® ji za století a půl učinily přítelem šéfkuchařů, domácích kuchařů, barmanů a milovníků jídla. Při příležitosti 150. výročí svého založení společnost McIlhenny, výrobce přípravku TABASCO®, oslaví tento historický milník celoroční oslavou věnovanou lidem, kteří učinili „slavnou omáčku pana McIlhennyho“ naprosto nepostradatelnou na stolech a v kuchyních a základní složkou klasických a současných receptů po celém světě.

tabasco

Omáčka TABASCO® je jedinečnou globální značkou nejen pro její všudypřítomnost, ale i pro její všestrannost. Ikonická lahvička s červeným víčkem s kosočtvercovou nálepkou se prodává ve více než 185 zemích a územích a je označena ve 22 jazycích a dialektech. Tato okamžitě rozpoznatelná papriková omáčka je stejně doma v restauracích na hlavní ulici, v pouličních barech, v nejelegantnějších stravovacích zařízeních, jako i v domácích spižírnách, na kuchyňských stolech a v taškách milovníků jídel po celém světě.

„Moje rodina a všichni ve společnosti McIlhenny Company opravdu s pokorou přijímáme oblíbenost omáčky TABASCO®, která nás přivedla k tomuto neuvěřitelnému výročí,“ řekl Anthony A. Simmons, prezident a generální ředitel společnosti McIlhenny a člen rodiny McIlhenny páté generace. „Já nevím, jestli kdy můj prapradědeček někdy snil o tom, že by jeho podnikání ze zahrady vedlo ke vzniku úplně nové kategorie potravin. O sto padesát let později jsem si jist, že by byl rád, že přinesl tak skvěle chutnající jídlo tolika lidem po celém světě. Je vzrušující si představit, kde bude omáčka TABASCO® a jak se bude používat během následujících 150 let.“

Oslavy 150. výročí začnou v New Orleansu s omezeným zapojením TABASCO: A Burlesque Opera, komediální burleskou z konce 19. století, která nebyla uvedená celá více než sto let. Vstupenky na toto představení, jehož producentem je sdružení New Orleans Opera, jsou k dispozici široké veřejnosti na stránkách http://neworleansopera.org/operas pro představení plánované na 25. – 28. ledna 2018.

Oslavy budou pokračovat 28. ledna 2018, jelikož mnoho z nejvýznamnějších šéfkuchařů a kuchařských institucí z New Orleans se zúčastní vůbec prvního Týdne TABASCO® v partnerství s Výborem pro tři staletí New Orleans, který připomene 300. výročí založení města New Orleans v letošním roce. Oficiální oslavy budou zahrnovat partnerství šéfkuchařů značky TABASCO®, exkluzivní menu, speciální pokrmy a další.

Z New Orleans vyrazí narozeninové oslavy na cesty, aby oslavily roli omáčky TABASCO® v globální kuchyni. Společnost McIlhenny pozve fanoušky v New Yorku, Londýně, Šanghaji a dalších místech na velké a malé akce, kde mohou ochutnat úžasné a nečekané způsoby, jakými špičkoví světoví šéfkuchaři a kreativní kuchaři používají tuto pepřovou omáčku. Prostřednictvím kouzla 360° videa budou návštěvníci po celém světě přepraveni na ostrov Avery, kde se daří dědictví polí papriky tabasco, která zraje v dubových sudech, a kde továrna na omáčky TABASCO® stále vyrábí každou lahvičku nejslavnější omáčky na světě.

Pro ty, kteří touží oslavovat doma, pozvala značka TABASCO® šéfkuchaře a barmanské přátele z celého světa, aby představili klasické pokrmy a nápoje, které učinily omáčku ikonou, stejně jako populární a někdy překvapující jídla, která stále činí omáčku TABASCO ® nepostradatelnou. Recepty budou vydávány po celý rok na webových stránkách TABASCO.com a na sociálních kanálech značky TABASCO® spolu se zobrazením bohaté a pověstné role, kterou tato papriková omáčka sehrála v historii potravin a americké a světové kultury.

Tagy:


pošli na vybrali.sme.sk Jaggni to!

   



Chcete ukázat vaše zboží nebo vaši službu návštěvníkům Nové kuchyně? Prohlédněte si nabídku reklamních možností!

Dosud Žádné komentáře

Zatím tu není žádný komentář. Nastartujte diskuzi vyplněním formuláře!

Komentovat

TOPlist