Chocolate MonkeyChtěli byste si vyzkoušet vyrobit vlastnoručně čokoládu? Máme pro Vás dobrou zprávu. Stačí navštívit Chocolate Monkey na Havelské ulici v Praze, nebo se rovnou přihlásit na webu na konkrétní termín na workshop a vaše cesta do světa této lahodné pochoutky může začít.

Chocolate Monkey vznikla na místě, kde prý kdysi ve stejné budově fungovala manufaktura na čokoládu. Traduje se, že jeden prohnaný obchodník poslal svého opičího špeha, aby se vplížil oknem dovnitř a ukradl svitek s postupem přípravy té nejlahodnější čokolády. Šimpanzovi se však v manufaktuře zalíbilo natolik, že už z ní nikdy neodešel a stal se miláčkem všech čokolatiérů.

Čokolatiérka Michaela Wlosoková se rozhodla navázat na tradici a dnes lidem z celého světa všech věkových kategorií odtajňuje zákonitosti tohoto dávného řemesla. Účastníci workshopu, které se konají denně, a to hned čtyřikrát, si během devadesáti minut vyrobí svou vlastní čokoládu. A nejen to. Dozví se, jak taková čokoláda vzniká od semínka kakaovníku až po lahodnou tabulku čokolády.

Chocolate Monkey

Hlavním cílem Michaely je, aby se lidé u workshopu jak něco nového dozvěděli, tak hlavně pobavili. Motivuje nové čokolatiéry k tomu, aby beze studu ponořili do čokoládové hmoty prst a nebáli se ho olíznout, aby se od čokolády bez okolků zamazali, aby jim ukáplo tady a támdle.

Chocolate Monkey

Navíc je povoleno neomezené mlsání čokolády, kterému málokdo odolá a to je dobře, protože přesně o tom by workshop měl být. O radosti z výroby vlastního kousku, dobré náladě z konzumace kvalitní čokolády, při které se v těle zvyšuje hladina hormonu Fenylethylaminu, kterému se přezdívá „droga zamilovaných“, spontánnosti a fantazii, jak si kdo ozdobí svůj čokokousek.

Chocolate Monkey

Kurz výroby čokolády si jako společnou aktivitu užijí rodiny s dětmi, parta lidí z práce, páry apod. Rezervovat své místo si můžete online na webových stránkách.
Workshop lze také zakoupit jako dárkový voucher.

Chocolate Monkey

Komu by nestačila vlastnoručně vyrobená čokoláda, k manufaktuře je připojen taky obchůdek, kde je možné zakoupit čokolády té nejvyšší kvality, stejně jako si u jednoho ze tří stolečků posedět u šálku horké čokolády s domácí šlehačkou.

Kontaktní údaje:
Michaela Wlosoková
Havelská 8
110 00 Praha 1
info@chocolatemonkey.cz
+420 725 949 374

Otevírací doba:
Út – Ne: 10.00–18.00

www.chocolatemonkey.cz

Sociální sítě:
http://facebook.com/chocolatemonkey.cz
https://www.instagram.com/chocolatemonkey.cz/