Čínské Kung-pao lze připravit i ze sójového masa.

brand-468x60-1493717091.jpg

Ingredience:
150 g sójových kostek
1,25 l kuřecího vývaru
50 g arašídů
1 cibule
1 lžíce solamylu
1 červená kapie
olej
4 lžíce sójové omáčky
1 dl dezertního vína
zázvor

Postup:
Sójové kostky vaříme asi 15 minut ve vývaru, scedíme a vymačkáme z nich vodu.

Vychladlé smícháme s 1 lžičkou solamylu a na oleji opečeme do křupava.

Přidáme nakrájenou kapii, cibuli a arašídy a ještě opečeme.

Připravíme si zálivku smícháním 1 dl vody, 1 dl dezertního vína, 1 lžičky solamylu, sójové omáčky, 1 lžíce oleje a špetky zázvoru. Sójové kostky na pánvi zalijeme zálivkou a krátce podusíme.

Tip
Podáváme s rýží.