Jogurt nemusíme jíst jen klasicky z kelímku. Můžeme si ho i upravit. S výrazným vynilkovým aroma a s osvěžujícími višněmi vám bude jistě chutnat!

Ingredience:
1 sklenice višní
4 listy bílé želatiny
2 vanilkové lusky
2 vaječné žloutky
4 lžíce práškového cukru
2 balíčky vanilkového cukru
450 g nízkotučného jogurtu
2 dlouhé piškoty

Postup:
Višně opereme a necháme odkapat v sítu. Odkapávající šťávu zachytíme do misky. Želatinu necháme změknout ve studené vodě po dobu asi 5 minut. Vanilkové lusky podélně nařízneme a vyškrábeme vnitřek.

Vyškrábaný vnitřek vanilkových lusků dáme spolu se žloutky, práškovým a vanilkovým cukrem do mísy a ručním šlehačem spuštěným na nejvyšší otáčky ušleháme do pěny.

Želatinu vyjmeme z vody, důkladně ji vymačkáme a pak rozpustíme v hrnci při mírné teplotě. Přidáme ji k pěnové hmotě a dobře rozmícháme.

Do krému pozorně přimícháme jogurt. Necháme asi 5 minut odstát v chladu, aby krém začal trochu želírovat.

Z celkového množství višní rozdělíme asi 3/4 do 4 pohárů. Krém nám trochu změknul, proto ho ještě jednou našleháme. Přidáme jej do pohárů a necháme ještě jednu hodinu chladit. Poháry ozdobíme zbývajícími višněmi a rozmělněnými piškoty.

Tip
Tento krém může být připraven také s jiným ovocem. Buďte však opatrní s ananasem, kiwi a mangem: tyto plody obsahují totiž enzym, který štěpí bílkoviny a činí želatinu tekutou.