Zelené fazolky s česnekem a mátouZelené fazolky s česnekem jsou u nás hodně oblíbenou přílohou. Jak ji ale dostanete o level výš je, když zapojíte bylinky. Taková máta s fazolkami a česnekem ladí úplně božsky!

Ingredience:
600 g čerstvých zelených fazolek (odstraňte špičky a tuhá vlákna)
3 lžíce olivového oleje
2 baculaté stroužky česneku
nakrájené na tenké plátky
1 lžíce balzamikového octa
3 lžíce nasekané čerstvé máty
sůl
pepř

Zelené fazolky s česnekem a mátou

Postup:
Fazolky vsypte do vařící vody a povařte jen pět až šest minut, aby zůstaly křehké. Vlijte na cedník a rychle ochlaďte pod tekoucí vodou – tím si zachovají krásně zelenou barvu. Nechte je dostatečně odkapat, případně rozložte na utěrku, aby opravdu oschly. Jestli je chcete podávat později, nasypte je do misky a potáhněte fólií.

Na lžíci oleje dozlatova osmahněte česnek; může to trvat tak tři minuty. I s olejem ho přelijte do servírovací misky a nechte vychladnout. Přidejte fazolky a opatrně promíchejte.

Zbývající olej, ocet, sůl, pepř a mátu prošlehejte a zálivkou přelijte fazolky s česnekem. Promíchejte.